Tuesday, April 17, 2012

ΤΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ, ΡΟΖΑ, ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟ; (ΠΕΘΑΝΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ)



Πέθανε σήμερα, πριν λίγη ώρα, από ανακοπή καρδιάς, ο Δημήτρης Μητροπάνος. Ένας από τους μεγαλύτεφρους λαικούς τραγουδιστές που έβγαλε ποτέ η Ελλάδα. Ήταν 64 ετών, και ταλαιπωρείτο χρόνια με την υγεία του. Το 2008 είχε υποβληθεί σε εγχείρηση μεταμόσχευσης νεφρου σε φημισμένο κέντρο του Παρισιού.


Μάλιστα πριν από λίγες μέρες ειχε μεταβεί οικογενειακώς στη γαλλική πρωτεύουσα για τον τακτικό ιατρικό έλεγχο. Όλες οι εξετάσεις του ήταν πολύ καλές, και οι γιατροί του είπαν ότι μετα την μεταμόσχευση, όλα ήταν υπό έλεγχο.

Όπως είπε πρό ολόγου στην εκπομπή του Φώτη Απέργη η Διευθυντρια του 2ου Προγράμματαος Μαρίνα Λαχανά, που ήταν στενή φίλη του εκλιπόντος και της οικογένειάς του, χθες το βράδυ ο Δημητρης Μητροπάνος κάθησε με τις δύο κόρες του, έφηβες πια, να δουνε μια ταινία στην τηλεόραση.

Ξύπνησε λίγο πιο αργα το πρωί σήμερα, αφου είχε ξενυχτίσει, και ένοιωσε δύσπνοια. Αμέσως, πήγαν μαζί με τη γυναίκα του Βένια στο "Υγεία", όπου δυστυχώς η κατάσταση επιδεινώθηκε και "έσβησε" γύρω στις 11 από ανακοπή καρδιάς.

Είναι 12.06. Είμαι στη Κύπρο. Μόλις μεταδόθηκε η είδηση του θανάτου του από το 2ο Πρόγραμμα ραδιοφωνίας της ΕΡΤ. Και ακούω τη "Ρόζα", των Θάνου Μικρούτσικου και Άλκη Αλκαίου.

Σε συνέντευξή του στον σταθμό, ο ποιητής και συγγραφέας Μάνος Ελευθερίου είπε ότι ο Δημητρης Μητροπάνος, που ερμηνευσε πολλά τραγούδια στα οποία εκείνος έγραψε τον στίχο, ήταν "άνθρωπος με μπέσα". Και τόνισε ότι στον σκληρό και έντονα ανταγωνιστικό χώρο του τραγουδιού, ήταν από τους "πολύ λίγους ανθρώπους του σιναφιού που είχε φίλους".

1 comment:

  1. .......
    δυστυχώς η Ελλάδα δεν γίνεται κάθε μέρα πιο φτωχή μόνο από χρήματα αλλά κυρίως από ανθρώπους.... Μάλλον φεύγουν όλοι βιαστικά...

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...