Friday, November 5, 2010

Να "μειωθεί" η ΕΡΤ



Στην Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ.Προβόπουλος, πρότεινε μεταξύ άλλων τα εξής μέτρα ως αναγκαία, κατά την άποψή του, για να περιοριστούν σημαντικά οι δαπάνες του Δημοσίου.


Στο «γκάλοπ» μας την περασμένη εβδομάδα, ζητήσαμε από τους επισκέπτες του «Φύλλο-Φτερό» να μας πουν με ποια, ή ποιες από τις προτάσεις του συμφωνούν. Βρήκε ότι:


Η πλειοψηφία όσων απάντησαν (που μπορούσαν να επιλέξουν και περισσότερες της μίας απαντήσεις), με ποσοστό 60%, είπαν ότι συμφωνούν να συγχωνευτούν σε 1 ή το πολύ 2 τα τηλεοπτικά κανάλια της ΕΡΤ.


Το ίδιο ποσοστό ψήφων έλαβε η πρόταση του κ. Προβόπουλου να φύγουν ή να μειωθούν σε αριθμό περίπου 770.000 δημόσιοι υπάλληλοι.


Δημοφιλής, με ποσοστό 40%, αποδείχτηκε και η πρότασή του για κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ, και τα χρήματα να πάνε κατ’ ευθείαν έναντι εξόφλησης του χρέους μας.


Πολλές αντιδράσεις προκλήθηκαν σχετικά με την πρόταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να κλείσουν τα ΚΑΠΗ. Αυτή η πρόταση, στο δικό μας, άτυπο και βεβαίως μη επιστημονικό «γκάλοπ», δεν βρήκε ούτε έναν υποστηρικτή. Όμως, 26% ήταν το ποσοστό των απαντήσεων που είδαν με καλό μάτι την κατάργηση των εκδρομών των ΚΑΠΗ στο εξωτερικό.


Είχαμε ακόμα 1 μόλις ψήφο υπέρ της κατάργησης των ειδικών διαδρομών λεωφορείων και μισθωμένων ΙΧ που μεταφέρουν μαθητές ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών από το σπίτι στο σχολείο και πίσω. Τρεις επισκέπτες συμφώνησαν να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα, και ένας να μην εφαρμοστεί κανένα.


Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...