Monday, November 1, 2010

Τραμπουκοι στην Κηφισιά

Από τον υποψήφιο Δημαρχο Κηφισιάς κ. Βάρσο, λάβαμε σήμερα το εξής Δελτίο Τύπου, σχετικά με τραμπούκικη επίθεση, το βραδυ του Σαββάτου, στο εκλογικό του περίπτερο:

  πολιτικός πολιτισμός «που μας αξίζει» έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010. 
Τα χαράματα στις 1:30 π.μ. ομάδα κουκουλοφόρων με λοστούς κατέστρεψε το εκλογικό μας περίπτερο στην οδό Κασσαβέτη σε κεντρικό σημείο της Κηφισιάς. Η πρωτοφανής βία αποτυπώνεται στις φωτογραφίες.
Οφείλουμε να εξάρουμε την άμεση αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας που συνέλαβε τους φερόμενους ως δράστες και τους προσήγαγε στην δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο ύποπτοι.
Σεβόμενοι την δικονομία δεν αποκαλύπτουμε τα ονόματα των δραστών, οι οποίοι κατά την προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα επέδειξαν προσβλητική συμπεριφορά προφανώς θεωρώντας ότι το επώνυμο της οικογενείας τους θα τους παρείχε ασυλία και η υπόθεση δεν θα έπαιρνε το δρόμο της δικαιοσύνης.
Καταδικάζουμε την απόπειρα τρομοκράτησης του συνδυασμού μας.
Οι φυσικοί αυτουργοί ευρέθησαν και όταν επιτρέψει ο νόμος τα ονόματά τους θα δοθούν στην δημοσιότητα.
Παραμένει όμως το ερώτημα: ποιός είναι ο ηθικός αυτουργός; Η απαντηση είναι προφανής.
Το περιστατικό είναι αποτέλεσμα του φανατισμού που καλλιεργείται απο υποψηφίους συγκεκριμένης παράταξης που θεωρούν αδιανόητη την κατάρρευση του καθεστώτος που έχουν δημιουργήσει.
Είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα."

Για την επίθεση στο εκλογικό κέντρο του κ. Βάρσου, εξέδωσε δήλωση και η κ. Δήμητρα Μουτζούρη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του νύν Δημαρχου κ. Χιωτάκη:

"Κάθε επίθεση οιασδήποτε μορφής σε εκλογικό περίπτερο οιουδήποτε υποψηφίου είναι καταδικαστέα.
Χθες υπήρξε καταγγελία ότι ο γιός μου Χάρης, 19 ετών φοιτητής της Ιατρικής Αθήνας, μαζί με φίλο του, προκάλεσε ζημιές στο εκλογικό περίπτερο του υποψηφίου δημάρχου Κηφισιάς Βασίλη Βάρσου. Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς χωρίς να έχει γίνει σύλληψη
επ΄αυτοφόρω. Ένοχος θεωρείται όποιος καταδικάζεται αμετακλήτως από
την ελληνική δικαιοσύνη, όχι όποιος μηνύεται. Ως μητέρα, πιστεύω στο γιό μου, τον καμαρώνω και υπερασπίζομαι την αθωότητά του.
Ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, ενίσταμαι στις προσπάθειες σπίλωσης της τιμής της οικογενένειάς μου και θεωρώ τουλάχιστον ανήθικο και θλιβερό να χρησιμοποιούν ένα -υποτιθέμενο ή όχι δεν έχει σημασία- παράπτωμα ενός νεαρού κοντά στην εφηβεία για να πλήξουν πολιτικά την μητέρα του.
Για τους παραπάνω λόγους δεν εγκαταλείπω τον αγώνα γιατί για μένα δεν είναι πλέον ζήτημα εκλογής μου ή όχι στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά αποκατάστασης και προάσπισης του ονόματος και της τιμής των παιδιών μου.
Γιατί η μάνα είναι πάνω από τη δημοτική σύμβουλο.
Με τιμή ,
Δήμητρα Μουτζούρη".

Δήλωση έκανε και ο νυν Δημαρχος, υποψήφιος πάλι, κ. Χιωτάκης:

"Η χθεσινή μερική καταστροφή εκλογικού περιπτέρου συνδυασμού, από όποιους κι αν έγινε δεν είναι μόνο απαράδεκτη πράξη αλλά και απολύτως αποκρουστέα.
      Μετά από την παραπομπή στο αυτόφωρο ενός εκ των καταγγελλόμενων δραστών, υιού οικογενείας της οποίας ένα μέλος είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό μας, ζητήθηκε η παραίτησή της  από το ψηφοδέλτιό μας, την οποία και υπέβαλε από δεδικαιολογημένη ευθιξία.
     Λυπάμαι γι΄ αυτό αλλά η τήρηση της δημοκρατικής αρχής, η προστασία της ελευθέριας της έκφρασης και η συμμόρφωση προς την τυπική νομιμότητα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση του θλιβερού περιστατικού"

Στη ακόλουθη διευθυνση, γινεται επίσης αναφορά στο θέμα. Εχει ενδιαφέρον.


No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...