Tuesday, June 2, 2015

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ



ΠΕΡΠΑΤΩ στους δρόμους της Αθήνας, βλέπω ΑΤΜ και με πιάνει η ψυχή μου. Με φαντάζομαι σε ουρά, με σμήνη από κάμερες και μικρόφωνα να πέφτουν από πάνω μου και να ρωτούν «πως νοιώθεις;».

ΚΑΠΟΤΕ η ίδια ερώτηση είχε υποβληθεί σε έναν τερματοφύλακα μετά από αγώνα στον οποίο έφαγε 7 γκολ. Αυτός, κοίταξε τον δημοσιογράφο στιγμιαία, και του άδειασε μια γροθιά στο πρόσωπο, όλο δική του. «Έτσι νοιώθω», του είπε αμέσως μετά, και αποχώρησε με βήματα αργά…

THN περασμένη εβδομάδα ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι μπορεί να επιβληθεί «μικρό τέλος» σε αναλήψεις από ΑΤΜ. Μετά από λίγο, διέψευσε τον εαυτό του, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Άς είναι...

ΦΙΛΗ μου πήγε στην Εθνική σ'ήμερα και ζήτησε να κάνει ανάληψη 4.000 ευρώ αό τον προσωπικό της λογαριασμό ταμειυτηρίου. Της είπαν "δεν γίνεται", και όταν ζήτησε εξηγήσεις, της είπαν ότι πρώτον πρέπει να τους ειδηοποιεί 3-4 εργάσιμες μέρες πρίν, και δεύτερον να προσκομίσει εκκθαραιστικό εφορίας. Αυτό δεν είναι κιόλας capital controls:

Η νέα θεωρία ηλιθιότητας που κυκλοφορεί στα στέκια του ΣΥΡΙΖΑ, και σας την μεταφέρω με όση σοβαρότητα μου επιτρέπουν οι εδώ καταστάσεις, είναι ότι «οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι εάν μας διώξουν, θα δουν ότι σύντομα θα έχουμε ανάκαμψη της οικονομίας μας με την δραχμή και τότε θα διαλυθεί το ευρώ»!

ΜΙΑ σκέψη, αδέσποτη: Τι κρίμα που δεν είχαμε προσκολληθεί στην ΕΣΣΔ μετά τον πόλεμο. Σήμερα θα ήμασταν πρώην ανατολική χώρα και θα ξέραμε τουλάχιστον τι δεν θα θέλαμε να ξαναγίνουμε.

ΟΙ δηλώσεις «επί παντός», εάν εξέθεταν μόνο εκείνους που τις πραγματοποιούν, λίγο θάταν το κακό. Σε μία περίοδο έτσι κι αλλιώς αδέσποτη όμως, θα έπρεπε εκ συνειδήσεως και μετά λόγου γνώσεως να περιοριστούν στο ελάχιστο. Όχι για να βυθίσουν τον λαό στο σκότος, όπως θα βιαστούν να προτάξουν ορισμένοι, αλλά για να αποφευχθεί ακριβώς αυτό. Η Ελλάδα βαδίζει πάλι σε τεντωμένο σκοινί. Όσα λιγότερα λέγονται, τόσο καλύτερα.

ΤΟ Ισλαμικό Κράτος στη Συρία έχει καταλάβει την αρχαία πόλη Παλμύρα, πραγματοποίησε συλλήψεις πόρτα-με-πόρτα των υποστηρικτών του καθεστώτος στη Συρία, αποκεφάλισε 400 ανθρώπους και παράτησε τα ακέφαλα πτώματά τους στους δρόμους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλέον πέραν του μισού εδάφους της Συρίας, και υπάρχει πάντα ο φόβος ότι οι φανατικοί ισλαμιστές θα καταστρέψουν τον Ναό του Μπελ στην Παλμύρα. Όλα αυτά – και δεν είδαμε τίποτα ακόμα – συμβαίνουν όχι σε άλλο πλανήτη, αλλά στη γειτονιά μας εδώ δίπλα.

ΣΕ εφημερίδα στο Μουμπάϊ, μία Ινδή γυναίκα έβαλε την πρώτη αγγελία στις σελίδες των συνοικεσίων που αναφέρεται σε γάμο ιδίων φύλων. Συγκεκριμένα, ζητεί να βρει γαμπρό για τον 36χρονο γιο της, ο οποίος φέρεται να θέτει ως μοναδικό όρο προς κάθε ενδιαφερόμενο να είναι χορτοφάγος.

ΜΙΑ κοπέλα από την Ρωσία, κρατώντας όπλο στο ένα χέρι και το κινητό της στο άλλο, αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος στην προσπάθειά της να βγάλει τον εαυτό της φωτογραφία (selfie) και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη. Ένα από τα πολλά "ενημερωτικά" sites που ξεφύτρωσαν τελευταία στο ελληνικό ιντερνετικό περιβόλι, έβαλε τίτλο σ' αυτήν την είδηση: «Πολλά Κιλά Βλακείας». Θα έλεγαν το ίδιο εάν το ατύχημα συνέβαινε σε δικό τους συγγενικό πρόσωπο;

ΟΛΑ αυτά που έγραψα σήμερα, εάν τα έγραφα πριν από 10-20 χρόνια, θα με πήγαιναν μέσα δεμένο με λευκά σεντόνια, και θα μου’ καναν ηλεκτροσόκ να ξαναβρώ τα συγκαλά μου.


1 comment:

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...