Wednesday, March 11, 2015

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, ΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ 500 ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 65.000!

Αυτοί που κάθονταν πίσω από την εστία όπου ο Ολυμπιακός πέτυχε το τέρμα στο 89 λεπτό του αγώνα στο ΟΑΚΑ, δεν είναι οπαδοί της ΑΕΚ.

Το απέδειξαν για μία ακόμη φορά εισβάλλοντας στον αγωνιστικό χώρο, ρίχνοντας φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.

Η διοίκηση της ομάδας πρέπει επιτέλους να επιλέξει: Ή αυτοί, ή οι υπόλοιποι 65.000 που γέμισαν το στάδιο και ήταν έτοιμοι, παρά την πίκρα τους για τον διαφαινόμενο αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, να χειροκροτήσουν αυτήν την ωραία ομάδα που κτίζει ο Δέλλας, με νέα παιδιά, πολλά ελληνάκια, που απόψε ήταν τρακαρισμένα και αγχωμένα αλλά το απόλαυσαν το παιχνίδι μέχρι που έγινε το κακό.

Θα έχανε η ομάδα την πολυπόθητη πρόκριση, και μάλιστα εις βάρος ενός αντιπάλου που δεν της είναι και από τους συμπαθέστερους, αλλά θα κέρδιζε αυτούς τους 65.000 γνήσιους φιλάθλους της, όχι «ορίτζιναλ», και θα κέρδιζε και νέους ποδοσφαιριστές που σοκαρίστηκαν από την εξέλιξη, και απογοητεύτηκαν διπλά.

Όλοι γύρω μου, άνθρωποι οικογενειάρχες, με τα παιδιά τους, πολλοί, πολιτισμένοι, χαρούμενοι, έξω καρδιά, έλεγαν μετά το τέλος του διακοπέντος παιχνιδιού, ότι όσο θα υπάρχουν «αυτά τα κωλόπαιδα απέναντι, εμείς θα σκεφτούμε πολύ αν θα ξαναπάμε».

Το είχα πει στους διοικούντες όταν ξεκινούσαν την προσπάθειά τους για αναγέννηση της ομάδας, ότι εάν δεν βρουν τρόπο να αλλάξουν τη νοοτροπία αυτών των περίπου 500 αλλοπαρμένων ταραχοποιών, δουλεύοντας μαζί τους «τώρα που η ομάδα πάει στην Γ’ Κατηγορία», με «πλύση εγκεφάλου», στους συνδέσμους, με οργάνωση εκδηλώσεων που θα προωθούν αυτό το «νέο φίλαθλο πνεύμα», εάν είναι να επιστρέψει η ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία και δή σε καινούργιο δικό της γήπεδο, και συμβεί η στραβή στον πρώτο κιόλας αγώνα, τότε γκρεμίζονται όλα.

Και να! Το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ, συνέβη ακριβώς αυτό. Γκρεμίστηκε η χαρά 65.000 ανθρώπων επειδή 500 έτσι το ήθελαν. Γκρεμίστηκε μαζί τους και η ΑΕΚ που θέλουν. Μια ομάδα καθαρή, κι ας την αδικούν. Καθωσπρέπει, κι ας βρίσκει στο δρόμο της χυδαίους. Έντιμη, κι ας στήνουν κάποιοι ατιμίες. Και χάρμα να παρακολουθείς και να χειροκροτάς, έστω κι αν χάνει.

Τα υπόλοιπα, για τον προπονητή του Ολυμπιακού, τον Περέϊρα που όντως πανηγύρισε το γκολ του Χάρα σαν αλήτης της Τρούμπας (και πρέπει κι αυτός να πάρει δρόμο), ή για τον διαιτητή που δεν το είδε αυτό, πιθανώς και κάποιο χέρι του σκόρερ, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.


Έχει λίγο, ελάχιστοι χρόνο ακόμα η διοίκηση της ΑΕΚ να σώσει την παρτίδα, λίγο πριν την επιστροφή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα. Ας προσπαθήσει.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...