Saturday, January 17, 2015

ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑ: The Imitation Game



The Imitation Game (Παιχνίδια Μίμησης, στα ελληνικά). Ένα ιστορικό θρίλερ βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Άγγλου μαθηματικού και αποκρυπτογράφου Alan Turing, ο οποίος κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μαζί με μία ομάδα συναδέλφων του κατάφερε να σπάσει τον κώδικα Enigma των Ναζί και να βοηθήσει έτσι τις συμμαχικές δυνάμεις να κερδίσουν τον πόλεμο.

Όπως αναφέρεται και στο τέλος της ταινίας, η αποκρυπτογράφηση του κώδικα Enigma συνέτεινε στο να νικηθούν οι Γερμανοί και να τελειώσει ο πόλεμος τουλάχιστον 2 χρόνια νωρίτερα, και έτσι να σωθούν περίπου 14 εκατομμύρια ζωές!

Στον ρόλο του καθηγητή Turing, που ήταν ομοφυλόφιλος και τιμωρήθηκε και ταπεινώθηκε για αυτό (αφού ήταν παράνομο, τότε, στην Αγγλία), ο εξαιρετικός Benedict Cumberbatch, που έχει προταθεί για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Εξαιρετική είναι και η ερμηνεία της Keira Knightley, η οποία είναι υποψήφια για το Όσκαρ Β’Γυναικείου Ρόλου.

Συνολικά η ταινία, μία από τις καλύτερες που έχω δει, έχει πρoταθεί για 8 Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία και εκείνα της Καλύτερης Ταινίας, και της Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Mortem Tyldum).


Τη συστήνω με πολύ ενθουσιασμό.

1 comment:

  1. Την είδα και εγώ πρόκειται για μια θαυμάσια ταινία

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...