Sunday, January 25, 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει δημοψήφισμα και για το χρέος



Την ιδέα ενός δημοψηφίσματος επαναφέρει, τούτη τη φορά για την όποια απόφαση ληφθεί για ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσει του μόλις άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σήμερα, λίγο μετά τις 11 πμ, στο εκλογικό κέντρο του 3ου Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας, στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση του οποίου ανετράπη το 2011 όταν αυτός, έχοντας συμφωνήσει με τους όρους της δανειακής σύμβασης (Μνημόνιο), έθεσε στους Ευρωπαίους εταίρους το θέμα της διενέργειας δημοψηφίσματος στην Ελλάδα προκειμένου να αποφασίσει ο λαός εάν θέλει να παραμείνει ή όχι η χώρα στην Ευρωζώνη.

Σήμερα, αφού ψήφισε στο εκλογικό του κέντρο, είπε ότι εάν οι ψηφοφόροι δώσουν «ισχυρή φωνή στη Βουλή» στο ΚΙΔΗΣΟ, αυτό θα εγγυάται ότι ο ίδιος θα ζητήσει και διεκδικήσει δημοψήφισμα για έγκριση της όποιας απόφασης για το χρέος.

Η δήλωσή του, επί λέξει, έχει ως εξής:

«Βρισκόμαστε σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Να αλλάξουμε πραγματικά την Ελλάδα. Να την απαλλάξουμε από βάρη, και από ένα πελατειακό κατεστημένο που μας κρατά εξαρτημένους.  Αρκεί να υπάρχει η βούληση για συνεννοήσεις και συνεργασίες. Αρκεί εμείς οι Έλληνες ν φτιάξουμε το δικό μας, ελληνικό σχέδιο για βαθιές αλλαγές. Αρκεί η διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους, και το ελληνικό σχέδιο για τις βαθιές αλλαγές να έχουν τελικά και την υπογραφή του ελληνικού λαού. Άμεσα, με δημοψήφισμα. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αυτό πρεσβεύει. Και με ισχυρή φωνή στη Βουλή, αυτό εγγυάται».


(Ανταπόκρισή μου στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, www.cna.org.cy)

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...