Thursday, January 1, 2015

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ!...

Robin Duff, παλιός πολεμικός ανταποκριτής του BBC

ΩΣ τέτοιος θα υπογράφω την στήλη από σήμερα μέχρι και την ημέρα που θα βγει από την καμινάδα της Ελλάδας λευκός καπνός – σήμα, δηλαδή, ότι Habemus Kivernisi. O Φιλελεύθερος θα έχει τον «άνθρωπό του» στα μέτωπα των μαχών, που προβλέπονται αισχρές, απολίτιστες και εντελώς αποπροσανατολιστικές. Γι’ αυτό και θα φοράω κράνος, ωτοασπίδες, γυαλιά πρεσβυωπίας για να μην μπορώ ν’ ατενίζω το μέλλον, και θα παίρνω παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, αντιυπερτάσικα, ηρεμιστικά και βαριά ναρκωτικά – μ’ αυτήν την σειρά!

ΠΟΛΛΑ θα είναι τα μέτωπα που θα πρέπει να καλύψω. Έχουν ήδη ετοιμάσει το πρόγραμμα του Τσίπρα, μαθαίνω. Τριάντα επισκέψεις σε λαϊκές αγορές του έχουν ετοιμάσει για προεκλογική εκστρατεία 25 ημερών. Που σημαίνει 5 λαϊκές υπερωρία. Βάλε χειραψίες. Βάλε 10 προετοιμασμένες απαντήσεις σε 10 στημένα παράπονα. Βάλε 20 φωτογραφίες μπροστά στα βλίτα και άλλες τόσες κρατώντας αγγούρια βιολογικής καλλιέργειας,…, του πάει και το προφίλ του vegetarian.

O ΣΑΜΑΡΑΣ, από την άλλη, θα περιοδεύει γενικά σε δρόμους, πλατείες και γειτονιές. Αλλά κάθε φορά θα στέκεται, ειδικά, και όλως τυχαία, μπροστά σε ΑΤΜ για να περάσει, λέει, τον συμβολισμό «δείτε τι πάθανε οι Κύπριοι που τους κυβέρνησε ο Χριστόφιας». Μαθαίνω, μάλιστα, ότι ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορεί να «παίξει» ως και σε προεκλογικά τηλεοπτικά σποτ της Νέας Δημοκρατίας. Έχει ήδη παραγγελθεί και παραληφθεί από τη Κύπρο πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Και γίνεται λόγος, συγκεκριμένα, για ένα πλάνο στο οποίο ο πρώην Πρόεδρος αγκαλιάζει ένθερμα τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας «του έδωσα συμβουλές για την ημέρα που θα γίνει και εκείνος Πρωθυπουργός», και τον Αλέξη Τσίπρα να του απαντά «θα σας έχω πάντα για πρότυπο Πρόεδρε».

ΣΤΑ χαρακώματα με το ΠΑΣΟΚ, θα είναι ένα ακόμα, ίσως και το πιο συνταρακτικό, πολεμικό μου ρεπορτάζ. Εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσει ο Γιωργάκης Παπανδρέου, εν συντομογραφία ΓΑΠ, το νέο του κόμμα το οποίο, λέει, θα αποτελείται ως επί το πλείστον από νέα πρόσωπα. Έχει έτοιμη και την ιδρυτική διακήρυξη την οποία, όπως συνηθίζει, έχει συντάξει στην αγγλική και την έχει περάσει έπειτα από το Google Translate για να την σερβίρει, κατόπιν, σε όλους εμάς.

ΚΑΘΕ μέρα θα μετράμε πόσοι στρατιώτες (ή και λοχαγοί ακόμα) αυτομόλησαν από τον Βενιζέλο και πήγαν στο «στρατόπεδο της χαράς», που ενδέχεται – αλλά όρκο δεν παίρνω – να είναι και η ονομασία του νέου κόμματος, κατά τα πρότυπα του μακροβιότερου σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης, του «Καφέ της Χαράς», όπου νορμάλ οικογένεια σε αυτό δεν υπάρχει.

ΑΛΛΑ ονόματα που παίζουν είναι:

-- Σοσιαλιστικό Ενυδρείο.
-- Ένα Ψάρι Που Το Έλεγαν Ουάντα (διότι κάτι χαριτωμένο το έχει, δεν μπορεί να πει κανείς)
-- Χείμαρρος (για να πάρει ψήφους από το Ποτάμι).
-- Είμαι Πιο Κομψός Από Τον Βενιζέλο, Όμως. (Μπηχτή για εκείνους που τον λένε ηλίθιο).
-- Το ΠΑΣΟΚ Του Μέλλοντός Μας. (Αυτό τόχει απωθημένο, από το τραγούδι του Σαββόπουλου). Και,
-- Ι Will Survive (διότι στα εφηβικά του χόρευε το ομώνυμο ντίσκο τραγούδι της Gloria Gaynor).

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι «πασέ» ακόμα και για πολεμικό ανταποκριτή. Οι μισοί από τους 16 βουλευτές της είναι άλλωστε στη φυλακή όπου αισθάνονται περισσότερο σαν το σπίτι τους, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να διαταράξουμε εμείς, με τα εμπρηστικά μας ρεπορτάζ, την οικογενειακή τους γαλήνη.

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ είναι η πιο ζόρικη περίπτωση. Αυτός, θα μας τρέχει από το πρωί ίσαμε το βράδυ, αφού εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι ο κομάντο της ελληνικής πολιτικής. Οι συνεργάτες του τον φωνάζουν Ράμπο, εκτός από έναν που, από θεατρική θαρρείς συνήθεια, τον φωνάζει «Ραμπούλη», κάτι που δεν αρέσει καθόλου στον Πάνο ο οποίος, αυτά τα υποκοριστικά τα θεωρεί «πολύ γκέι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ μέρα του χρόνου σήμερα. «Στο διάολο να πάει», όπως εύχονται από γεννησιμιού τους, εδώ και αιώνες, οι απανταχού Ελλάδος Έλληνες για κάθε προηγούμενη χρονιά. Επιβεβαιώνοντας τη ρήση που λέει: Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία…

ΚΑΛΟ 2015 πατριώτες!

(*) Δημοσιεύτηκε στις 31.12.2014, στη στήλη μου "Πρόσωπα και Προσωπεία" στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" της Κύπρου. www.philenews.com 



No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...