Saturday, January 24, 2015

ΣΚΟΡΠΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ...



ΣΤΗ διάρκεια της σύντομη - ευτυχώς, λόγω της χαμηλής ποιότητάς της - προεκλογικής εκστρατείας, άκουσα διάφορα γνωστά δημόσια πρόσωπα να διαμαρτύρονται για την υψηλή φορολογία που έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια από τους πολιτικούς, λόγω της αδυναμίας και ανικανότητητάς τους να κάνουν μεγάλες και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις,  αλλά να λένε ταυτόχρονα ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που είναι ντε φάκτο υπέρ των υψηλών φόρων. 

Όπως εύστοχα παρατήρησε κι ένας φίλος στο tweeter, «τι είναι αυτό τώρα, ομοιοπαθητική;»


Η ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΤΣΗ, πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ, τώρα υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε μία ωράια προεκλογική ημέρα, ότι «με το κόμμα μας στην εξουσία, θα επαναπροσληφθούν όλοι στην ΕΡΤ». Το γνωστό, χρόνια τώρα, γαϊτανάκι της Ελλάδας. Ο επόμενος διώχνει τους προηγούμενους και βάζει τους δικούς του, και πάει κλαίγοντας! Θα πείτε: η ιστορία με την  ΕΡΤ είναι διαφορετική, αφού πρώτη φορά κλείσανε έναν ολόκληρο δημόσιο οργανισμό. Σωστά, αλλά το ερώτημα παραμένει: Τους άλλους, που μπήκαν στην ΝΕΡΙΤ, τι θα τους κάνουν; Θα τους προσλάβουν και αυτούς

Άχ, αδιαχώρητη Ελλάδα μου!...

ΣΤΑ δύσκολα χρόνια των Μνημονίων στην Ελλάδα, όταν η χώρα βολόδερνε σε τρικυμισμένη θάλασσα με μόνο τη χρεοκοπία ορατή στον ορίζοντα, όποτε έβγαινε μία δυσμενής απόφαση από την ΕΕ, το ΔΝΤ την ΕΚΤ, οίκους αξιολόγησης και άλλους οργανισμούς, ένας συγκεκριμένος πολιτικός έβγαινε δημόσια κάθε φορά και χαρακτήριζε «χαστούκι κατά της κυβέρνησης» ό,τι ερχόταν απ’ έξω. Νομίζω ότι μερικές φορές χαμογελούσε κιόλας. Όπως και νάχει, δεν μου αρέσουν τέτοιοι άνθρωποι.

ΟΠΟΤΕ ακούω έναν πολιτικό να κατηγορεί κάποιον άλλον πολιτικό ότι λέει ψέματα στον λαό, δεν ισχυρίζομαι αναγκαστικά ότι μπορεί να μην έχει δίκιο, αλλά φαντάζομαι συνάμα ότι έχει κι απέναντί του έναν καθρέφτη.

18 κόμματα πήραν τελικά την έγκριση του Αρείου Πάγου στην Ελλάδα, και κατέρχονται στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Άδεια πήραν και 2 συνασπισμοί κομμάτων, το πιο … ενδιαφέρον από τα αποία είναι αυτό στο οποίο μετέχει και το από-κομμα του κ. Πάνου Καμένου. Ιδού η επίσημη σύνθεσή του: Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνική Πατριωτική Συμμαχία, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, Λευκό, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν, σαν τον λίβα που και τα σπαρτά».

100 δις εκατομμύρια ευρώ «θα τυπώσουμε στο δικό μας νομισματοκοπείο, εδώ στην Ελλάδα», δήλωσε σε εκπομπή περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού η κ. Ραχήλ Μακρή, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην των Ανεξάρτητων Ελλήνων), όταν ρωτήθηκε που θα βρούμε τα λεφτά για να χρηματοδοτηθούν όσα επαγγέλλεται το νέο της κόμμα.

Ένα από τα πολλά «νούμερα» που διεκδικούν έδρα στην επόμενη Βουλή των Ελλήνων, Θεός φυλάξοι!

"Την φτώχια την μπορούμε δεν την φοβόμαστε, την τρομοκρατία των 10 τελευταίων χρόνων δεν την αντέχουμε. Είναι κόλαση. Κανένας εκσυγχρονισμός δεν έγινε καμια διαδικασία ανάπτυξης. Μόνο κυβερνητική τρομοκρατία και φόροι επειδή κληρονόμησες σπίτι του πατέρα σου και επειδή είσαι άνεργος. Εγκλήματα και αυτοκτονίες σε καθημερινή βάση. Πια κόλαση είναι πιό κόλαση από την κόλαση".

Σχόλιο αναγνωστη της iefimerida.gr, κάτω από αναπαραγωγή άρθρου Αγγλου δημοσιογραφου, που καταλήγει "δεν ξέρω εάν οι Ελληνες θα αντέξουν τη φτώχεια τους". Ποιος μπορεί να ισχυριστεί οτι ο αναγνωστης δεν λέει κι αλήθειες στο σχόλιό του;


ΣΤΗ φωτογραφία μας σήμερα, ένα καταπληκτικό γλυπτό από το Βερολίνο που απεικονίζει συνδιάσκεψη πολιτικών για την υπερθέρμανση του Πλανήτη!

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...