Thursday, January 8, 2015

ΑΧ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΟΥ!



17 και σήμερα μας απόμειναν ως την «μάχη των μαχών», και τα νεύρα μας έχουν κιόλας αρχίσει να σπάνε. Ο Τσίπρας εμφανίστηκε την ημέρα των Φώτων πλάι στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη προβλήτα του Πειραιά, και με το «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε», άφησε να πετάξει από τα χέρια του ένα λευκό περιστέρι που, κατά τας Γραφάς, συμβολίζει λέει το Άγιο Πνεύμα, το οποίο με τη σειρά του, κατά τας γραφάς του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει, αφού οι πλείστοι σύντροφοι εκεί μέσα είναι άθεοι.

ΘΑ πεις τώρα εσύ, το Πνεύμα της Αντιλογίας, ο αυριανός πρωθυπουργός της Ελλάδος (θα το δούμε κι αυτό, τι να κάνουμε;) οφείλει, πέρα από τα προσωπικά του πιστεύω, να τιμά τις παραδόσεις του λαού. Η πλάκα είναι ότι υπήρχαν φαίνεται πολλά Πνεύματα της Αντιλογίας στον Πειραιά προχθές, και το άκουσα πολλάκις αυτό. Το ωραίο καλαμπούρι περί «λαϊκής παράδοσης». Που νομίζω ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την πίστη. Ή κάνω λάθος;

ΠΑΡΑΔΟΣΗ πάντως στην Ελλάδα, και μάλιστα τηλεοπτική, είναι και οι διάφοροι αστρολόγοι. Οι οποίοι ανέκαθεν παίζουν σημαντικό ρόλο και αυτοί σε κάθε προεκλογική φιέστα. Εκείνο που με τρελαίνει όμως δεν είναι οι αστρολόγοι, αλλά η σοβαρότητα με την οποία τους ακούν και τους ζητούν την άποψη οι παρουσιαστές αυτών των πρωινών τσίρκων. Δηλαδή, τη μια στιγμή τους βλέπεις νάναι μέσα στα χάχανα και να σαχλαμαρίζουν, και μόλις έρθει στο πλατό η αστρολόγος, σοβαρεύουν ξαφνικά και … «πείτε μας κυρία Πατέρα μου, υπάρχει πράγματι πιθανότητα ο ανάδρομος Ερμής να καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα;». ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!!

ΞΕΡΩ έναν Φώτη που δεν γιόρτασε προχθές στην Ελλάδα…

ΠΡΩΤΗ είδηση ήταν σε όλα τα ελλαδικά κανάλια η έκδοση νέας οδηγίας προς ναυτιλλομένους από την Άγκυρα για το σεισμογραφικό Μπαρμπαρός, που ήδη απέπλευσε από το λιμάνι της Αμμοχώστου για έρευνες για υδρογονάνθρακες στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

(Έλα τώρα, ξαναζεσταμένο αστείο!)

ΣΤΗΝ πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Γιωργάκη στην πόλη του Αγρινίου, έβλεπα ένα τύπο που με μανία ούρλιαζε «Πα-πα-νδρέ-ου, Πά-πα-νδρέ-ου», κι αφελώς αναρωτιόμουν αν είναι στα καλά του ο άνθρωπος. Έπειτα, είδα κι άλλους πολλούς!

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ, εν πάση περιπτώσει στα αλαλάζοντα πλήθη (που για να είμαστε δίκαιοι δεν ευδοκιμούν μόνο στο δικό του κόμμα – τους βρίσκουμε σχεδόν σε όλο το φάσμα…), έκανε σκληρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης για το ότι απέτυχε να βγάλει τη χώρα από τη κρίση. Ο Παπανδρέου όμως, ως βουλευτής του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ, έχων ψηφίσει μάλιστα όλα τα νομοσχέδια που ήρθαν στη Βουλή, δεν φέρει ευθύνη καμία για αυτό; Χαζή ερώτηση, ξέρω. Όπως ξέρω επίσης ότι ελάχιστη είναι η εκτίμησή μου σε πρόσωπα που μόλις βγουν από το μαντρί στρέφονται εναντίον του βοσκού ωσάν να μην υπήρξαν ποτέ πρόβατό του οι ίδιοι. Εντάξει κύριε, έφυγες, αποχώρησες. Κράτα έστω λίγους τύπους…

ΜEΡΙΚΕΣ φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά. (Τάδε έφη ο μέγας Mark Twain)

Ο πολεμικός σας ανταποκριτής…

* Δημοσιεύτηκε στις 8/1/2015 στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος"

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...