Saturday, June 8, 2013

Η ΑΠΙΣΥΤΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

... που βέβαια, για μένα, αυτή η αυτοσυγκέντρωση απορρέει από κάτι ακόμα βαθύτερο, που είναι η Πίστη.

Η Πίστη στον εαυτό μου, που και αυτή όμως δεν ειναι αυτοφυής! Την αποκτάς δουλεύοντας, πολύ σκληρά, επίπονα, με τα άσχημα και τα όμορφά σου. Να κατανικήσεις τα πρώτα. Να αναδείξεις τα δεύτερα.

Η ύπαρξή μας δεν μπορεί να είναι αποσυνδεδεμένη με ό,τι αντιλαμβανόμαστε ώς "Χώρο Μας". Στην πιο πλατειά έκτασή του, είναι το Σύμπαν. Που δεν μπορει να δημιουργήθηκε έξω από την Συνείδηση του κάθε ένα από μας - πιστεύω.

Στη δική μου Συνείδηση, είναι Θεός. Σε άλλου είναι κάτι διαφορετικό. Σίγουρα, όμως, δεν είναι Τίποτα.

Το Τίποτα, δεν φτάνει για να παράξει Πίστη. Μπορει να βοηθά τη Σκέψη, και να την ενισχύει κιόλας. Μπορεί να συμπλέει με ... κάποια Επιστήμη, που ονομάζουμε "Επιστήμη της Απόδειξης", αλλά όσο προοδεύει ο Ανθρωπος, πρωτίστως με τη Πίστη του και έπειτα με τη Γνώση, εξελίσσεται και αυτή η Επιστήμη, της Απόδειξης, που απορρίπτει την προηγούμενη, και οδηγείται, νομοτελειακά θαρρείς, στην επίγνωση του Ανεξήγητου.

Η Miyoko Shida, σ' αυτό το "πείραμα αυτοσυγκέντρωσης" που εξέθεσε πρόσφατα στην ισπανική τηλεόραση, δεν είναι ούτε μάγος, ούτε μένταλιστ, ούτε κάτι από όλα τα ζογκλερίστικα και μαγικά που συγκινούν τους θεατές ενός τσίρκου. Χωρίς να την ξέρω - καί, ειλικρινά, δεν την έψαξα καν στο Google - είναι μια γυναίκα που η Πίστη μέσα της (σε όποιον Θεό ή Δυναμη εκείνη επιλέγει), καθιστά την "Λογική Απόδειξη", που ασφαλώς και υπάρχει, ένα απλό αστείο.

Ενας μαθηματικός ή φυσικός, θα μπορέσουν ίσως να υπολογίσουν και να εξηγήσουν πως γίνεται ένα φτερό να ισορροπήσει επάνω σε "χιλιάδες αντριξοότητες". Θα βρουν μια εξίσωση. Θα βρουν μιαν άκρη.

Αλλά δεν θα είναι, ούτε η εξίσωση, ούτε και η "άκρη", αυτά που φόρτισαν την Miyoko να κάνει αυτό που θα δείτε τώρα. Την φόρτισε μόνο η Πίστη της. Που δεν είναι ανάγκη πάντοτε να έχει εξήγηση...
 

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...