Sunday, June 23, 2013

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ


1 εκατομμύριο ευρω, που φαίνεται να έχει ακολουθήσει «ύποπτη διαδρομή», προσπαθεί να εντοπίσει η αρχή δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Κύπρου. Το έμβασμα «υπόπτου διαδρομής», φέρεται να κατέληξε σε εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια του πρώην Διοικητή της Τράπεζας Κύπρου, κ. Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

(Θα πεθάνω με την απορία, τελικά μετά από πόσες διαδρομές ξεπλένεται εντελώς ετούτο το ευλογημένο «μαύρο χρήμα»;)

 
2600 μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ έμαθαν την Τρίτη 11 Ιουνίου ότι το μαγαζί κλείνει και μένουν χωρίς δουλειά. Μετα από 3 συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών (ούτε σε πόλεμο τόσες), μάθαμε ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς δέχτηκε, συμβιβαστικά, να μείνουν οι 2000.

(Αυτό, στα ελληνικά πολιτικά εγχειρίδια, ονομάζεται «ριζική μεταρρύθμιση»)

1 χρόνο άντεξε να συγκυβερνά με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, η light εκδοχή της Αριστερας στην Ελλάδα, υπό τον Φώτη Κουβέλη, και το μέλλον του κόμματός του, της ΔΗΜΑΡ, φαίνεται όσο ποτέ αβέβαιο.

(Φίλος του κόμματος, μου μετέφερε χθές κάτι που του είπε ο κ. Κουβέλης σχετικά με την ΕΡΤ: «Εγω, ως παλιός Αριστερός, δεν μπορώ να συνηγορήσω υπέρ ούτε μίας απόλυσης εργαζομένου από το Δημόσιο». Ωραίο, και συγκινητικό, δείχνει άνθρωπο με αρχές. Αλλά, στην «εμπόλεμη», σήμερα, Ελλάδα, δεν κάνει. Επίσης: Τι πάει να πεί «από το Δημόσιο»; Απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα είναι αποδεκτές από την Αριστερά;)
 
 

6-11 άτομα, (εικονολήπτες, ηχολήπτες, και άλλοι), θυμάται ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, σε ένα εξαιρετικό σημείωμά του στο lifo.gr για «Τα 50 χρόνια της ΕΡΤ», πήγαιναν στο σπίτι του όποτε η κρατική τηλεόραση του ζητούσε να δώσει μια συνέντευξη. Τα ιδιωτικά κανάλια, συμπληρώνει, όπως και τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, έστελναν συνεργείο 2-3 ατόμων το πολύ. Είναι πασίγνωστο, καταλήγει ότι το 11μελές συνεργείο της ΕΡΤ καθυστερούσε επίτηδες τα γυρίσματα (πολλές φορές πήγαιναν μάλιστα για φαγητό και είχαν τους καλεσμένους τους να περιμένουν…), μόνο και μόνο για να εγγράψουν υπερωρίες.

(Ιστορία μου, αμαρτία μου…)
 
33% της αγοράς γιαουρτιού της Αμερικής κατέχει τώρα το ελληνικό, στραγγιστό γιαούρτι το οποίο, όπως διαβάζω και στον ιστότοπο slate, «είναι μακράν το καλύτερο στον κόσμο».

(Έξω πάμε καλά. Μέσα, ασχολούμαστε με ευτελή, βλέπε ΕΡΤ, και τρωγόμαστε αναμεταξύ μας. Βρε γιαούρτωμα που θέλουμε…)

4000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε στον Γάλλο ηθοποιό, ρωσικής υπηκοότητος πιά, Ζεράρ Ντεπαρνιέ, επειδή πιάστηκε να οδηγεί στο Παρίσι υπό την επίρρεια αλκοόλ, έχοντας μάλιστα εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς χωρίς θύματα. Του αφαιρέθηκε η άδεια για 6 μήνες.

(Προσωπικά θεωρώ ότι όποιος οδηγά έχοντας καταναλώωσει αλκοόλ, είναι επίδοξος δολοφόνος, και αν διαπιστωθεί ότι όντως είναι πιωμένος, η άδεια οδήγησης θα πρέπει να του αφαιρείται εφ’ όρου ζωής. Όποιος και νάναι, όπως και να λέγεται…)



110 χρόνια γιόρτασε την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία Harley Davidson από τότε που έβγαλε στην αγορά την πρώτη της μοτοσικλέτα. Την προηγούμενη Κυριακή, οι φανατικοί bikers της H-D συγκεντρώθηκαν στη Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, και ο Πάπας τους ευλόγησε.

(Αυτό πάει να πεί εκσυγχρονισμός…)
 
130.000 likes έχει στο facebook του Σέρχιο Καμόρο, του οποίου η γάτα, ονόματι Μόρις, είναι υποψήφια Δήμαρχος στην πόλη Χαλάπα, στο Μεξικό, στις δημοτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο μαυρόασπρος Μόρις είναι η επιλογή/πρόταση περισσοτερων από 100.000 δημοτών, που υπέγραψαν το σχετικό έγγραφο που απαιτείται για την υπόδειξη υποψηφίου. Ειπαν ότι η επιλογή τους έγινε επειδή βαρέθηκαν τα ψέμματα των πολιτικών, και πιστευουν ότι ο Μόρις, επειδή ακριβώς δεν μιλάει, μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα.

(Εχουν άδικο;)

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...