Friday, June 21, 2013

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ


Καλημέρα σας, και καλωσορίσατε στην "εκπομπή" μας, σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, στην αστεία Ελλάδα, όπου η μείωση των απολμένων από την ΕΡΤ από 2600 σε 2000 (μαζί και με τον Κουβέλη!), νομάζεται "ριζική μεταρρύθμιση".

Δηλαδή, περάσαμε όλες αυτές τις γελοίες καταστάσεις, δυόμιση εβδομάδες τώρα, με σημαίες και με ταμπούρλα, με 3 συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών (ούτε σε πόλεμο τόσες συσκέψεις!), και το μόνο που άλλαξε είναι ότι:

Εχουμε πάλι κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ

Χάσαμε τον Κουβέλη.

Χάσαμε και τον Τρίμη, στην ΕΣΗΕΑ.

Και μπορεί να φύγουν 600 από την ΕΡΤ. Που σας διαβεβαιώ, είναι λιγότεροι από τους επίορκους, τους τεμπέληδες, τους άφαντους και τους άχρηστους.

ΥΓ: Την αξιοπρέπειά μας την χάσαμε εδώ και χρόνια...

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να παραδεχεί κάποιος, έστω και με την επιφύλαξη που η ρευστή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μας επιβάλει να έχουμε, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε μία σωστή απόφαση. Δεν θα βιαστώ να την πω "γενναία", διότι δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς και το γεγονός ότι μπορει η "ψηφος εμπιστοσύνης" του στη κυβέρνηση να είναι συσχετισμένη με την πολιτική επιβίωση του ιδίου και του κόμματός του.

Ομως, στην Ελλάδα που ακόμα πελαγοδρομεί, εκείνο που προέχει είναι να βγούμε από την φουρτούνα και να προχωρήσουμε μπροστά. Όποιος πιστεύει ακόμα ότι μπορεί κάποιος να κάνει αυτά τα βήματα χωρίς να αναμετρηθεί στα ίσα με το κακό παρελθόν, κάνει τραγικό λάθος.

Σε αυτήν δε την φάση, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ανατρέχουμε σο ... θεωρητικά όμορφο "να ξεκινήσουμε διάλογο από μηδενική βαση". Σαράντα χρόνια πιπιλίζουμε αυτήν την καραμέλα, ούτε μία φορά δεν καταφέραμε να συζητήσουμε μεταξύ μας επί της ουσίας, καί κανένα κακό σπυρί δεν μπορέσαμε να σπάσουμε.πολυτέλεια η επίκληση, και πάλι, του διαλόγου από μηδενική βαση.

Όλα έχουν ειπωθεί. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Στούς διαδρόμους της ΕΡΤ, οι αλήθειες δεν κρύβονται. Απλώς κουκουλώνονται προς στιγμή, για να μην μας πάρουν χαμπάρι οι απέξω, αλλά μεταξύ μας, όλοι ξέρουμε με το "νι" και με το "σίγμα" τι καπνό φουμάρει ο καθένας.

Τώρα που το καράβι βουλιάζει, είναι εκληματική ...

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...