Tuesday, April 15, 2014

ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΜΩΣΑΪΚΟ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ!

Ενώ, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για τον ενημερωτικό ιστότοπο Real.gr, δείχνει ότι θα δοθεί σκληρή μαχη για την πρωτιά στις Ευρωεκλογές (24,3% πρόθεση ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ και 24% στη Νέα Δημοκρατία), και από την άλλη εμφανίζει το κυβερνών κόμμα να προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, (21,8% έναντι 20,8% του ΣΥΡΙΖΑ), σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, είναι η ημέρα κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνει τα ονόματα εκείνων που, μετά από μακρές διεργασίες και, όπως σημειώνουν στην Αθήνα έγκυροι πολιτικοί κύκλοι, θα συμπεριληφθούν στο Ευρωψηφοδέλτιο της κυβερνητικής παράταξης.

Από τις πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση δημοσιογράφων, προκύπτει ότι η κατάρτιση της λίστας έγινε προσωπικά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, με εμφανή στόχο του, όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, «να ενισχύσει το αμιγώς αστικό και ευρωπαϊκό προφίλ που θα υπηρετεί την στρατηγική του επιλογή για την Νέα Ελλάδα».

Την περασμένη εβδομάδα αφαιρέθηκε το όνομα του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη, στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, γνωστού για την ανάμειξή του στην λεγόμενη Υπόθεση Οτσαλάν, όταν ο Κούρδος ηγέτης βρέθηκε μυστικά για λίγο  στην Αθήνα και στην συνέχεια φυγαδεύτηκε στην Κένυα όπου και συνελήφθη. Πάντα έλεγε ό ίδιος ότι εκπροσωπεί την «λαϊκή Δεξιά», και αυτοπροσδιορίζεται ως «πατριώτης και φιλελεύθερος».

Προκλήθηκαν αρκετές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος όταν αρχικώς έγινε γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές, και για να αποφύγει περαιτέρω αναταράξεις ο Αντώνης Σαμαράς, που είναι μαζί με τον Φαήλο Κρανιδιώτη από τότε που έφυγε από την Νέα Δημοκρατία και ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη, τον απέσυρε.

Ο κ. Κρανιδιώτης δεν έχει σχέση με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη και τον πατέρα του Νίκο. Πρόκειται για απλή συνωνυμία.



Για λίγες μέρες μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς του, ακούστηκε ως αντικαταστάτης του ο Θανάσης Πλεύρης, πρώην βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.ΟΣ) του Γιώργου Καρατζαφέρη. Το κόμμα αυτό, δεν εκπροσωπείται πλέον στη Βουλή, απευθυνόταν στον χώρο της άκρας δεξιάς καθώς και χαρακτηρίζεται από ξένα ΜΜΕ ως εθνικιστικό και ξενοφοβικό.

Στην Νέα Δημοκρατία έχουν ενσωματωθεί δύο πρώην στελέχη του κόμματος, ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που είναι υπουργός Υγείας στην Ελλάδα σήμερα, και έχει ως στενό του συνεργάτη, υπεύθυνο για τις σχέσεις του με τον Τύπο, τον Θάνο Πλεύρη.

Όμως, λόγω νέων αντιδράσεων εντός της κυβερνητικής παράταξης, απορρίφθηκε τελικά και η υποψηφιότητα του τελευταίου, και στην θέση του μπαίνει άλλο παλιό στέλεχος του ΛΑ.ΟΣ, ο βορειοελλαδίτης Κυριάκος Βελόπουλος, γνωστός όπως και ο κ. Γεωργιάδης, από τους φλογερούς εθνικούς λόγους που εκφωνούσε από διάφορα μικρά τηλεοπτικά κανάλια.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι με την κίνηση αυτή ο κ. Σαμαράς θέλει να ενισχύσει «το μέτωπο της βόρειας Ελλάδος», καθώς και εκείνο της λεγόμενης Λαϊκής Δεξιάς, ένας μέρος της οποίας κρίνεται από τους αναλυτές ότι έχει ήδη μεταναστεύσει στην ακροδεξιά Χρυσή Αυγή.

Ενισχυτική και του «μετώπου βορείου Ελλάδος» πιστεύουν οι Νεοδημοκράτες ότι είναι και η επιλογή στο Ευρωψηφοδέλτιου του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή και πρώην προέδρου της ομάδας του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, Θοδωρή Ζαγοράκη, που είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές πρόσωπο σε όλη την Ελλάδα ως αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος όταν κέρδισε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο Euro 2004 στην Πορτογαλία.

Κατά τα λοιπά, στην εκλογική μάχη της 25ης Μαρτίου, θα δοκιμαστούν με τη Νέα Δημοκρατία, ανάμεσα σε άλλους: ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, η δημοσιογράφος (πολιτική συντάκτης μέχρι πρότινος, του Mega Channel), Μαρία Σπυράκη, ο καθηγητής χειρουργικής Δημήτρης Λινός, η έως τώρα Ευρωβουλευτής του ΛΑ.ΟΣ Νίκη Τζαβέλλα, η πρώην βουλευτής Α’Αθηνών, γνωστή και στη Κύπρο δικηγόρος Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο δημοσιογράφος-εκδότης Γιώργος Κύρτσος, ο παλαιός αθλητικογράφος Μανώλης Μαυρομάτης, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών, Φωτεινή Τομαή, ο μέχρι πρόφατα Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μουσουρούλης που, όπως και ο Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης ο οποίος επίσης θα είναι στη λίστα θα παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα, και άλλοι.

(Ανταπόκριση του υπογράφοντος στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ΚΥΠΕ, από την Αθήνα)


No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...