Wednesday, April 9, 2014

ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 08.04.2014


ΜΙΚΙ ΡΟΥΝΙ, 93, κάποτε το «παιδί θαύμα» του Χόλιγουντ και αργότερα ένας μουσικός και ηθοποιός σούπερ-στάρ που κάθε του ταινία και κάθε του ζωντανή εμφάνιση «έσπαγε» τα ταμεία, πέθανε αυτην την εβδομάδα στο σπίτι του στο Χόλιγουντ, περιστοιχισμένος από μέλη της οικογένειάς του, ήρεμος και πλήρης ημερών. Είναι από εκείνες τις διασημότητες που εντάσσονται στη χορεία των μύθων. Και μάλιστα για πολλούς λόγους. Ως το 1965, οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε είχαν εισπρακτική επιτυχία της τάξης των 3 δις δολαρίων. Προτάθηκε 8 φορές για Όσκαρ, και κέρδισε 2 τιμητικές διακρίσεις. Ο μέγας σερ Λόρενς Ολίβιε τον είχε περιγράψει ως «τον μεγαλύτερο ηθοποιό που είχε ποτέ η Αμερική». Επίσης, παντρεύτηκε 8 φορές. Την πρώτη φορά, με την θεά του κινηματογράφου Άβα Γκάρντνερ. Απέθανε διαζευγμένος. Με την τελευταία του σύζυγο, Τζαν Τσάμπερλιν, χώρισα το 2012, πριν 2 μόλις χρόνια δηλαδή, έπειτα από 36 χρόνια γάμου. Όταν ρωτήθηκε, πρόσφατα, αν θα ξαναπαντρευόταν κάποια από τις 8 πρώην γυναίκες του, απάντησε «όλες»!


ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΜΟΥΣΑ, 9 μηνών παιδί από το Πακιστάν, ανίκανο να σηκώσει μόνο του ακόμα και το μπιμπερό με το γάλα του, βρέθηκε να είναι κατηγορούμενο για απόπειρα φόνου, ότι δήθεν μαζί με άλλους 30 προσπάθησαν να δοφονήσουν εργαζόμενους σε υπηρεσία παροχής υγραερίου, πετώντας τους πέτρες! Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι SkyNews, το μωρό προσήχθη μαζί με τον παππού του στο αστυνομικό τμήμα στην Λαχόρη για προανάκριση και για λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ο δικαστής έδωσε εντολή να αφεθεί «προσωρινά ελεύθερος» ώσπου η αστυνομία να εξετάσει προσεκτικότερα την υπόθεση. Ο παππούς, πάντως, υποστηρίζει ότι η ίδια η αστυνομία, που είναι συνώνυμη με την διαφθορά στη χώρα αυτή, κατασκεύασε την κατηγορία διότι θέλει να διώξει από την περιοχή εκείνους που αντιδρούν στη ν ύπαρξη εκεί την μονάδος υγραερίου. Και  βρήκε τον πανέξυπνο τρόπο να κατηγορήσει βρέφος 9 μηνών; (Στην φωτογραφία, δικηγόρος παίρνει τα δακτυλικά αποτυπώματα του παιδιού).


ΓΙΡΚΙ ΚΑΤΑΪΝΕΝ, 42, Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, ανακοίνωσε προχθές, Σάββατο, ότι δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος Εθνικής Συμμαχίας επειδή έχει αποφασίσει να διεκδικήσει μία από τις τρείς κορυφαίες θέσεις που «ανοίγουν» τον ερχόμενο Ιούνιο στην ΕΕ, που είναι: επικεφαλής του Eurogroup, αντικαθιστώντας τον Γιερούν Ντάϊσλεμπλουμ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη θέση του Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ, ή και «συμβιβαστικός υποψήφιος» ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως εκ τούτου, θα παραιτηθεί από το αξίωμα του πρωθυπουργού και, όπως δήλωσε χθές, ότι η κυβερνητική συμμαχία θα επιβιώσει και χωρίς αυτόν, και ότι «η Φινλανδία είναι μία ώριμη πολιτικά χώρα, οι πολιτικοί δρουν με υπεύθυνο τρόπο, και ε΄τσι τα κόμμα του συνασπισμού θα αφήσουν τις διαφορές τους εκτός του κυβερνητικού έργου» Μακάρι να είχαμε και εμείς τέτοιους πολιτικούς.

 

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...