Friday, April 25, 2014

ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ



Ο Τίτο Βιλανόβα, πρώην προπονητης της ποδοσφαιρικής ομάδας της ισπανικής Μπαρτσελόνα, πέθανε σήμερα σε ηλικία 45 ετών έπειτα από μακρά πάλη με τον καρκίνο.

Τον Νοέμβριο του 2011 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τον λαιμό, αλλά υποτροπίασε τον Δεκέμβριο του 2012. 

Τον περασμένο Ιούλιο παρααιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, για να αφοσιωθεί στην μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, που δυστυχώς έχασε.

Οι σημαίες από τη στιγμή που μαθεύτηκε το νέο, κυματίζουν μεσίστιες στο Καμπ Νου, το στάδιο της Μπαρτσελόνα.

Πριν από τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ Ρεάλ και Ολυμπιακού στην Μαδρίτη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Μία φυσιολογική αντίδραση, που στη δική μας χώρα δεν την βλέπουμε έτσι, διότι δεν μπορούμε καν να φανταστούμε ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο εάν πέθαινε, άς πούμε, ένας πρώην προπονητής του Ολυμπιακού την ημέρα που ο Παναθηναϊκός έδινε αγώνα μπάσκετ, και οι "πράσινοι" τηρούσαν ενός λεπτού σιγή.

Κάθε μέρα, κάτι θα συμβεί εδώ ή στο εξωτερικό, που θα σε κάνει να αισθανθείς για μία ακόμη φορά πόσο πίσω είμαστε ως λαός και πόσο δύσκολα θα ανακάμψει ο τόπος, ακόμα και εάν διορθωθούν τα οικονομικά του.

Από την αρχή το λέγαμε εδώ, ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι οικονομική, αλλά κρίση των ανθρώπων.

Τέλος πάντων, ας μην πούμε περισσότερα, και ας τιμήσουμε και εμείς την μνήμη ενός ανθρώπου που είχε την καλωσύνη γραμμένη επάνω του, που τον περίμενε λαμπρό μέλλον στο ποδόσφαιρο, και που δυστυχώς έφυγε τόσο γρήγορα.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...