Wednesday, April 16, 2014

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


Ο Γιάννης Μώραλης, αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς, Πρόεδρος της Super League (της ένωσης των 18 επαγγελματικών ποδοσφαιρικών ομάδων που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας), απέκτησε την περασμένη εβδομάδα κι άλλον τίτλο, εκείνον του υποψηφίου Δημάρχου του Πειραιά. Είναι ένας κατ’ εξοχήν «άνθρωπος του Προέδρου», συγκεκριμένα του εφοπλιστή, μεγαλομέτοχου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος επίσης κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της 18ης και, όπου χρειαστεί και 2ος γύρος, της 25ης ερχόμενου Μαϊου.

Κατ’ αρχάς, υπήρχαν πληροφορίες ότι ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης θα ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου, στο οποίο κυριαρχεί το «Ολυμπιακό στοιχείο», αλλά εκ των υστέρων αποφάσισε ότι θα είναι απλώς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του κ. Μώραλη.

Στην πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος Δήμαρχος, ο στενός συνεργάτης του Προέδρου του Ολυμπιακού είπε ότι όραμά του είναι, μαζί με τους ανθρώπους που επέλεξε ως υποψήφιους συμβούλους, «όλοι επιτυχημένοι στην επαγγελματική τους δραστηριότητα», να κάνουν τον Πειραιά «ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, ένα αντίστοιχο City του Λονδίνου».

Μερικά από τα πρόσωπα που πλαισιώνουν αυτό το «Ολυμπιακό ψηφοδέλτιο», όπως χαρακτηρίζεται από τα Μέσα Ενημέρωσης, είναι: Πέτρος Κόκκαλης, παλιό στέλεχος της διοίκησης Ολυμπιακού τον καιρό που ήταν πρόεδρος ο πατέρας του Σωκράτης Κόκκαλης, ο επιχειρηματίας Γιάννης Αγγελόπουλος, και άλλοι.

Δεν είναι ασυνήθιστο στην Ελλάδα διάφορες προσωπικότητες από τον αθλητισμό, και ιδιαίτερα από ποδοσφαιρικές ομάδες, που έχουν και τους περισσότερους οπαδούς, να κατέρχονται ως υποψήφιοι στις Δημοτικές εκλογές, είτε ως Δήμαρχοι, είτε ως δημοτικοί σύμβουλοι.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του παλαίμαχου, διεθνούς καλαθοσφαιριστής Παναγιώτη Φασούλα, που όσο μεσουρανούσε στην ομάδα του ΠΑΟΚ εξελέγη πανηγυρικά δημοτικός σύμβουλος και, όταν μετά από λίγα χρόνια πήρε μετά μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, έφτασε να εκλεγεί και Δήμαρχος του Πειραιά.

Γενικά, επειδή ο Ολυμπιακός θεωρείται «μεγάλη δύναμη στη πόλη», άλλωστε στατιστικά στοιχεία τον εμφανίζουν να έχει τους περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα, όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι δίνουν μια παράλληλη, ιδιότυπη μάχη για το ποιος θα πείσεις τους φιλάθλους-ψηφοφόρους ότι είναι «πιο Ολυμπιακός» από τους άλλους.


Ανταπόκριση του γράφοντος στο ΚΥΠΕ 14/4

1 comment:

  1. το παραπανω κειμενο ειναι ανταποκριση και σωστα ως τετοια δεν περιεχει αποψη και θεση , ομως εδω μας εχετε συνηθισει (blog) να λετε την αποψη και ενιοτε την θεση σας ...................

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...