Tuesday, December 6, 2011

Το αναίτιο μειδίαμα του υπουργού...

Σαράντα λεπτά βρισκόταν σήμερα το πρωί στο στούντιο του Μέγκα (στην εκπομπή των Καμπουράκη-Οικονομέα), ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, 56 ετών, μαθματικός εκ Καλαβρύτων, πρώην συνδικαλιστής.

Εξηγούσε τα νέα προγράμματα απασχόλησης, αλλά και ασφάλισης που, βεβαίως, δεν χαίρουν λαικής αποδοχής. Αντιθέτως, μερικά από τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη, θίγουν αρκετές ευπαθείς τάξεις που έχουν υπερβεί τα όρια της αντοχής του.

Δύο πράγματα με εκνεύρισαν πρωί-πρωί.



Πρώτον, ότι ο Υπουργός Εργασίας αντί να είναι στο γραφείο του και να εργάζεται, ήταν σε τηλεοπτικό στούντιο και έλεγε θεωρίες.

Δεύτερον, ακριβώς ότι έλεγε θεωρίες, που κάποτε χόρταιναν τους ιθαγενείς (γιατί είχαν από αλλού στηρίγματα στα εισοδήματά τους), τώρα πια όχι.

Όταν ο Γ.Οικονομέας, με τον γνωστό άκομψό του τρόπο του παρατήρησε ότι για να αλλάξει η κατάσταση και στα εργασιακά, πρέπει να γίνει "πραγματική επανάσταση", που σημαίνει "α κόψετε τον κώλο σε κάθε γραφειοκράτη που εμποδίζει την γρηγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη", ο κ. Κουτρουμάνης, χαμογελώντας αναίτια, του απάντησε:
"Έχετε απόλυτο δίκιο. Και μάλιστα σας λέω ότι στον τομέα στον οποίο δεν καταφέραμε τίποτα, ηταν σε εκείνον της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης".

Και έπειτα, με ένα ακόμα πιο αναίτιο χαμόγελο, με αίθανη αυταρέσκεια, συμπλήρωσε: "Και αυτό, ξέρετε, είναι μία γενναία αυτοκριτική"!

Να, λοιπόν, ποιο ήταν, και εξακολουθεί να είναι το πρόβλημα της Ελλάδος - ή μάλλον, ένα από τα πολλά προβλήματά της. Ο,τι ένας υπουργός ξοδεύει σχεδόν μία ώρα το πρωί στην τηλεόραση, ενω όλοι οι νορμάλ άνθρωποι εργάζονται, και αντί, τουλάχιστον, να κάνει μία σύντομη και μεστη ενημέρωση, αναλώνεται σε μία από τα ίδια. "Κάναμε λάθη, ..., κάνουμε την αυτοκριτική μας, ..., κλπ, ..., κλπ".

Καλά τό γράφει παρακάτω ό πολιτικός επιστήμων Λευτέρης Κουσούης: Αυτό το ΠΑΣΟΚ (το ίδιο, λέω και για τα υπόλοιπα κόμματα), πρέπει να αυτοδιαλυθεί, και να βγεί, όχι κάτω από το ίδιο όνομα, ούτε κάτω από το ίδιο "σύστημα", κάτι καινούργιο. Με ανθρώπους που, όταν θα κάνουν αυτοκριτική που θα καταλήγει στο ρήμα "αποτύχαμε", την ίδια στιγμή θα παίρνουν το καπέλλο τους και θα φεύγουν!

1 comment:

  1. Μα είναι απλό. 1.Δεν δουλεύει όπως κανένας βουλευτής ή υπουργός(οι εξαιρέσεις είναι ελαχιστότατες) 2. Βρισκόταν στον χώρο εργασίας και κακώς δεν το κατάλαβες αγαπητέ Χρήστο γιατί απλά η πολιτική στην ουσία εκπονείται κρίνεται και προβάλλεται απο τους δημοσιογράφους.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...