Tuesday, July 23, 2013

ΝΑ ΚΑΙ ... ΠΛΑΚΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ ΟΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ!


ΚΑΙ, «ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ», στο σύγχρονο, νεοελληνικό θέατρο του παραλόγου στην Ψαρού της Μυκόνου, το πλήθος εβίωσε και συμμετείχε σε μία παρωδία κωμωδίας, που θα έκανε τον Αριστοφάνη να φρίξει, και μια παρά φύσιν επιθεώρηση που θα έκανε τον Σταυρίδη, τον Χατζηχρήστο, τον Αυλωνίτη, τον Λογοθετίδη, τον Ηλιόπουλο, τη Βασιλειάδου και την Βλαχοπούλου, να βγούν από τους τάφους τους και να πλακώσουν στις μάπες όλα τα νεοπλουτέ βλαχομπαρόκ της συγκεκριμένης παραλίας. Αντιγράφω την είδηση από τον ιστότοπο iefimerida.gr:

«ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ στη σκηνή μεγάλου πάρτι σε club στην παραλία της Ψαρούς στη Μύκονο, ο Αντώνης Ρέμος ακούστηκε ξαφνικά να λέει στο ενθουσιώδες κοινό του «αυτό θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει ο π@ύστ$ς. Θαύμα παιδιά σηκώθηκε ο Σόιμπλε και περπάτησε ο π@ύστ$ς!». Κυκλοφορεί και σχετικό βίντεο που δείχνει ακριβώς το κλίμα μέσα στο ειπώθηκε η εκρηκτική φράση. Σύμφωνα με πληροφορίες το σκηνικό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια πάρτι με πολλούς επώνυμους επιχειρηματίες αλλά και τη Σοφία Βεργκάρα, (σημ.: ποια είναι ρε παιδιά αυτή;), ενώ συνολικά συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 1.000 άτομα. Οι μαρτυρίες λένε πως το κέφι ήταν μεγάλο και καταναλώθηκαν μεγάλες ποσότητες σαμπάνιας.»
 
 

ΕΓΩ, λοιπόν, δεν στέκομαι τόσο πολύ στην ατάκα του Ρέμου. Αυτή, εάν λεγόταν στα πλαίσια μιας αληθινής επιθεώρησης, ας το δεχτώ ότι μπορεί να προκαλούσε γέλιο, αν και εμένα, καλαμπούρια με ανάπηρους ανθρώπους δεν μου αρέσουν καθόλου. Μια φορά, μάλιστα, είχα μεγάλη σύγκρουση με τον Τζίμη Πανούση, επειδή σε ένα νούμερό του, κορόιδευε τον τρόπο που περπατά η Μαρία Φαραντούρη, που από μικρή έχει πρόβλημα με το πόδι της. Εκείνο, όμως, που με σόκαρε (αν και δεν θα έπρεπε πιά) από αυτήν την είδηση, είναι το «επώνυμοι επιχειρηματίες», και το «καταναλώθηκαν μεγάλες ποσότητες σαμπάνιας».

ΤΟ συγκεκριμένο ποτό, μου αρέσει παρά πολύ, και δεν μου φταίει σε τίποτα εάν μια χούφτα νεόπλουτοι τόχουν περισσότερο για επίδειξη (το χύνουν, μάλιστα, οι ηλίθιοι, για να δείξουν πόσο χουβαρντάδες είναι), παρά για πόσιν. Μου φταίει, όμως, αυτή ακριβώς η προκλητική συμπεριφορά, ιδίως σε καιρούς που ο περισσότερος κόσμος κυριολεκτικά μετρά, όχι πια την κάθε του δεκάρα, αλλά την κάθε του μπουκιά. Εάν κάποιοι δεν έχουν πονέσει από την κρίση, δεν στενοχωριέμαι καθόλου για αυτό, και μακάρι να είναι καλά οι άνθρωποι. Όμως, εάν θέλουν να κάνουν ρωμαϊκού τύπου γλέντια, ας τα κάνουν στα σπίτια τους.

2 comments:

  1. Αυό το σκηνικό είναι ανάλογο του πανό που ανήρτησαν στα κεντρικά τους γραφεία οί δήθεν αντισυστημικοί καί αντιμνημονιακοί χρυσαυγίτες καί έγραφε Rauss Σόιμπλε ! όπως επίσης μ' ένα σκηνικό παλαιότερα σε μια δεξίωση μεγαλοβιομηχάνων καί μεγαλοεπιχειρηματιών που κάποια στιγμή σε στιγμές ευφορίας , καί όχι εφορίας ! τραγουδούσαν " το εμείς θα ζήσουμε καί άς είμαστε φτωχοί " !!! αυτό το είχες αναφέρει σε κάποια εκπομπή σου παλιά στον Δίεση , μαζί με τον Θεόφιλο Δουμάνη .

    Πολύ καλημέρα.
    Θοδωρής Αγγελίδης

    ReplyDelete
  2. Μα οι ιδιοι 'επωνυμοι'δεν ειναι αυτοι που λυμαινονται τον τοπο
    και σφιγκουν το λαιμο μας χρονια τωρα?Δεν ειναι ο Σοιμπλε η
    αιτια της παρακμης μας,αλλα ολοι αυτοι που τοσο καιρο δρουν ανεξελεγκτοι σε συνεργασια με τους αλλους 'επωνυμους'τους πολιτικους δηλαδη.Δεν ειναι παραξενη η αναλγησια τους για το προβλημα του Σοιμπλε οταν δεν λυπουνται για ενεν ολοκληρο λαο.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...