Thursday, February 3, 2011

Φτερό στον άνεμο (ή, σκέψεις του αέρα...)


-- Δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ την ζωή μου σε γιατρό που κάνει κατάληψη. Οπουδήποτε. Και για οποιονδήποτε λόγο. Ο Ορκος του ειναι πιο ιερός ακόμα και από την ίδια του τη ζωή. Και το δίκηο σου, υπάρχουν άπειροι τρόποι να το προιβάλεις και να το διεκδικήσεις. Ο γιατρός ΔΕΝ κάνει κατάληψη. ΠΟΤΕ!

-- Μόλις γυρισα από το Γενικό Κρατικό, όπου πήγα για κάτι εξετάσεις που μας ζητάνε από την ΕΡΤ - τις ζητάνε σε κάθε δημόσια υπηρεσία, έμαθα. Ειναι εξετάσεις καρδιολογικές, οφθαλμολογικές, ΩΡΛ, ακτινογραφία θώρακος και νευρολογικές!

-- Για να τις κάνει ένας άνθρωπος όλες αυτές τις εξετάσεις (που ακόμα δεν έχω καταλάβει σε τί χρειάζονται), σε δημόσιο νοσοκομείο, όπως σε υποχρεώνουν, πρέπει να ξοδέψεις τουλάχιστον 2-3 μέρες, άν είσαι τυχερός, άν έχεις μέσον. Το ίδιο ισχύει, άν επιλέξεις να τις κάνεις στον ασφαλιστικό σου οργανισμό.

-- Στην πρόσοψη του μπροστινού κτιρίου του Γενικού Κρατικού, που "βλέπει" στην οδό Μεσογείων, έχει ξεμείνει από τις ... θρυλικές μέρες του Αβραμόπουλου στο Υπουργείο Παιδείας, ένα τεράστιο πανώ που γράφει: "Από σήμερα, 1 Ιουλίου 2009, η Ελλάδα κόβει το κάπνισμα". Η χώρα αυτή είχε πάντα το ταλέντο να διαφημίζει ακόμα τα στραβοπατήματα και τις σαχλαμάρες της. Ισως γιατί δεν έχει και τίποτ' άλλο να διαφημίσει.

-- Η πετρελαική εταιρεία Shell ανακοίνωσε σήμερα ότι σε σχέση με το 2009, τα κέρδη της το 2010 διπλασιάστηκαν. Το 2009 ηταν 9,8 δις δολλάρια, και το 2010 ανέβηκε στα 18,6 δις. Η σημερινή "Γκάρντιαν" το κάνει πιο λιανά. Η Shell, γράφει, βγάζει κέρδος περίπου 2,6 εκατομύρια δολλάρια την ώρα!

-- Πως την πάτησα με τουτο το πετρέλαιο ως Διαχειριστής! Ο μετρητής (αυτός που μοιάζει με θερμόμετρο) έδειξε ότι η σταθμη πήγε στα 107 cm όταν βάλανε πετρέλαιο, αλλά όταν άνοιξα το καπάκι του ντεπόζιτου η στάθμη ηταν πολύ πιο κάτω. Εκανα το λάθος να τους αφηξσω μόνβους τους στο δωμάτιο του καυστήρα, μέχρι να πάω να φέρω λεφτά από το διαμέρισμά μου. Εκκληση: Επειδή δεν ειναι η πρώτη φορά που μας πιάνουνε Κώτσους στην πολυκαοικία - μάλιστα με δύο εταιρείες στις οποίες αναθέσαμε παλιότερα και όλη τη διαχείρηση είμαστε στα δικαστηρια γιατί φάγανε του καλού καιρού, παρακαλώ θερμά, όποιος ξέρει έναν έντιμο "πετρελαιά", να μας τον συστήσει. Και μάλιστα με γραπτή εγγυηση ότι, εάν δέν είναι, θα πληρώσει αυτός, ο συστήσας, τη "ζημιά".

-- Φίλος που γνωρίζει καλά την αγορά πετρελαίου, μόλις του είπα ποιά εταιρεία χρησιμοποιούμε, μου απάντησε "περαστικά σας", και με συμβούλευσε να εμπιστευόμαστε μόνο γνωστές εταιρείες καυσίμων, αλλά και πάλι "ο Θεός βοηθός".

-- Επίσης, με συμβουλευσε:
1.Να μην αφηνω ποτε τους ανθρωπους που φέρνουν πετρέλαιο μόνους στο δωματιάκι του καυστήρα.
2.Να μετράω την στάθμη του πετρελαίου με κανονικό μέτρο, δηλαδή να μήν εμπιστευομαι τον "μετρητή σαν θερμόμετρο".
3.Να μετράω την στάθμη αφού αφήσω να περάσουν λίγα λεπτά ωσπου να "κάτσει" λίγο το πετρέλαιο.

-- Ο αγωνας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, χθες στο γηπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, για το Κύπελλο Ελλάδος, έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Και όμως, όταν αποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Μιραλάς επειδή κτύπησε αντίπαλό του, δέχτηκε βροχή από αντικέιμενα που παραλίγο να τον τραυματίσουν σοβαρά. Τα αντικείμενα ρίχτηκαν από την κερκίδα τών επισήμων, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους αλήτες-οπαδούς που οι ίδιοι εκθρέφουν.

-- Επεισόδια έγιναν και στο Ολυμπιακό Σταδιο στο παιχνίδι ΑΕΚ-Παναθηναικού. Οπαδοί της ΑΕΚ, που ειναι από τους χειρότερους που μπορεί να συναντήσει κάποιος στα γηπεδα, εισέβαλαν στον αγνωνιστικό χώρο πρίν τελειώσει το παιχνίδι, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η κρίση στον τόπο μας δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως εγκεφαλική!

--"Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τοιν Ηλιο πάνω από την Ελλάδα", φώναζε ο καυμένος ο Σικελιανός. Το θέμα είναι άλλο όμως, θαρρώ. Να βοηθήσουμε να σηκώσουμε την Ελλάδα πάνω από τον Ηλιο.

-- Αυτός που εμποδίζει κάποιον συνάνθρωπό του να εφαρμόσει τον νόμο (πχ να ακυρώσει το εισιτήριό του στο Μετρό), έχει ή δεν έχει φασιστική νοοτροπία;

-- Ο τελικός του Top Chef τωρα στην τηλεόραση. Υποχρέωσαν τους τρείς "μονομάχους" να μαγειρέψουν ένα πιάτο έχοντας ώς ένα από τα υλικά τους την τσίχλα μιας εταιρείας που είναι χορηγός της εκπομπής. Η αόλυτη ξεφτίλα της μαγειρικής. Η απόλυτη ξεφτίλα του μάρκετιγκ...

-- Ωχ! Ετοιμάζονται και οι αγρότες. Διαβάζω ότι "ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους". Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, το ίδιο παραμύθι.

-- Ευτυχως που η Ελλάδα δεν κέρδισε την διοργάνωση των (παγκοσμίως αδιάφορων) Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Δεν θα το αντέχαμε κι άλλο φαγοπότι. Εξάλλου: ποιός θα συμμετείχε; Η Τυνησία; Το Μαρόκο; Η Αιγυπτος;
(Και όμως, ο Κούβελος, ο σύζυγος της κ. Μπακογιάννης, κλαίει και οδύρεται...)


Ες αυριον...

3 comments:

  1. Αχ και βαχ, αγαπητέ μου κύριε Μιχαηλίδη!
    Ατολμα τα σχόλια. Με αυστηρά "περιθώρια".
    Αυτολογοκριμμένα.
    Λέω εγώ, τώρα...
    Σκέψου να χρειαστεί να σχολιάσεις το νεοκυκλοφορήσαν πόνημα περί "Μάνου και Μίκη" κάποιου (που δεν ξέρει την κοινωνική πραγματικότητα της χώρας και ούτε τη γλώσσα της)
    που είναι αδελφός ενός πρωθυπουργού και που θα
    το παρουσιάσει μέσω κρατικών ΜΜΕ κλπ, κλπ...
    Σύμφωνα με τα συμφραζόμενα των παραπάνω σχολίων σου δεν θα το κάνεις.
    Τον "εύκολο" στόχο (γιατρών, αγροτών, Αβραμόπουλο, δήθεν γραφειοκρατική ταλαιπωρία,
    οδηγούς ΜΜΜ, οπαδούς-χουλιγκάνους,τηλεόραση)
    όμως τον επιλέγεις χωρίς δισταγμό.
    Αυτή η πρακτική μας έχει μεταμορφώσει σε ασπόνδυλους πολίτες, κυβερνωμένους από άτομα
    ολίγιστα, που γράφει ο Χρ. Γιανναράς.

    ReplyDelete
  2. Η ποσότητα του πετρελαίου μπορεί να υπολογισθεί εφόσον γνωρίζετε το εμβαδό της δεξαμενής σας και το ύψος της στάθμης του πετρελαίου. Το εμβαδό είναι απλό: Πολλαπλασιάζετε τις διαστάσεις των δύο πλευρών του παραλληλόγραμμου. Για το ύψος θα σας χρειασθεί ένα κοντάρι με το οποίο θα "βυθομετρήσετε" το πετρέλαιο αφού "κάτσει" όπως σας συμβούλευσαν.Το ύψος θα είναι το μήκος του κονταριού που έχει βραχεί. Το εμβαδό επί το ύψος θα σας δώσει τον όγκο του πετρελαίου. Για απλούστευση των υπολογισμών μετρείστε όλες τις διαστάσεις σε μέτρα όχι σε εκατοστά. Θα έχετε ως αποτέλεσμα τον όγκο του πετρελαίου σε κυβικά μέτρα.

    ReplyDelete
  3. Γιατί δεν μου λέτε την ΔΙΚΗ σας άποψη για τα πράγματα, μόνο κρίνετε την δική μου κριτική, με την οποία μπορείτε να διαφωνείτε, αλλά πείτε μας και την άποψή σας. Την "αυτολογοκρισία" την υποθέτετε, νομίζω. Γιατί δεν μπορείτε αλλιώς να την γνωρίζετε. Εχει να κάνει μέ τον δικό μου ψυχισμό, που είναι ακόμα άγνωστος και σε μένα - φαντασθείτε σε σας.
    Πέιτε μου λοιπόν εσείς, κ. Λευτέρη, ό,τι θέλετε να πείτε για "το νεοκυκλοφορήσαν πόνημα περί "Μάνου και Μίκη" κάποιου (που δεν ξέρει την πραγματικότητα της χωρας και ούτε τη γλώσσα της) που ειναι αδελφός ενός πρωθυπουργου, ..., μπλα, μπλά, μπλά, .... κλπ, κλπ, κλπ"/ Μου θυμίζετε τις κουτσομπόλες σε κομμωτήριο, που πετάνε μισές κουβέντες, τάχα μου ότι τα ξέρουν όλα, και όταν κάποιος τις προκαλέσει "πές μας χρυσή μου εσύ τι νομίζεις", κάνουν "ά, πα, πά, εγω μόνο ότι ακούω λέω", και βγάζουν την ουρά τους απέξω.

    ΥΓ.: Κατα σύμπτωση, διαβάστε σε άλλο μου post (δεν θα σας πω ποιό, ψάξτε το λιγάκι μόνος σας, να ταλαιπωρηθείτε κομμάτι, ένα σχόλιό μου για τον αδελφό του Πρωθυπουργού", που εσείς θεωρείτε "δύσκολο στόχο".

    Οπως και νάχει, ευχαριστω που ακολουθείτε το μπλογκ. Ευχομαι η "αντιπαράθρεση" να είναι χρήσιμη και για τους δύο. Καλό Σαββαοκύριακο.

    Χρηστος

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...