Thursday, March 13, 2014

O ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ!



SAMSUNG ELECTRONICS. Νοτιοκορεάτικη πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικών, αλλά και με μεγάλη διείσδυση τα τελευταία χρόνια στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Την περασμένη εβδομάδα, το όνομά της συζητήθηκε πάρα πολύ, με αφορμή την περίφημη αυθόρμητη αυτοφωτογραφία (selfie) που τράβηξε η παρουσιάστρια Έλλεν ντε Τζενέρις, (δίνοντας το κινητό της, δηλαδή, στον ηθοποιό Μπράντλι Κούπερ), συγκεντρώνοντας γύρω της ένα υπέροχο, πράγματι, μπουκέτο διάσημων ηθοποιών του Χόλιγουντ. Όπως αποκάλυψε πριν λίγες μέρες η εφημερίδα Wall Street Journal, (WSJ), το ενσταντανέ δεν ήταν καθόλου αυθόρμητο και ανιδιοτελές. Αντίθετα, λέει ότι η ενώ η Samsung ξόδεψε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει διαφημιστικό χρόνο κατά την διάρκεια της τελετής απονομής των Όσκαρ, εντούτοις με αυτό το «έξυπνο κόλπο με το selfie της Ντε Τζενέρις» κατάφερε να κερδίσει πολύ περισσότερα.
 
ΤΟ Galaxy Note της Samsung που χρησιμοποίησε η παρουσιάστρια για να βγει η περίφημη, πια, φωτογραφία, της δόθηκε από την εταιρεία μερικές μέρες πρίν από την εκδήλωση, και κάποιοι υπάλληλοί της της έδειξαν και πώς να το χρησιμοποιεί. Άρα, υπήρξε καλή προετοιμασία, άσχετα αν η ίδια η Ντε Τζενέρις επέλεξε το σημείο της αίθουσας όπου θα σταματούσε και θα ζητούσε από τους γύρω της διάσημους ηθοποιούς «να μαζευτούμε όλοι, ρε παιδιά, για μία ωραία αναμνηστική φωτογραφία». Η Starcom Media Vest, η εταιρεία που φροντίζει που και πως θα μπαίνουν οι διαφημίσεις των πελατών της (media-shops, όπως λέγονται οι εταιρείες αυτές), διαπραγματεύτηκε με το τηλεοπτικό κανάλι ABC ώστε, εκτός από το προαγορασμένο διαφημιστικό χρόνο από την Samsung, να βρεθεί τρόπος να προωθηθεί το καινούργιο Galaxy Note και κατά την διάρκεια της τελετής απονομής. Στο πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της WSJ δεν αναφέρεται πόσο κόστισε στην Samsung αυτή η «τοποθέτηση προιόντος», όπως ονομάζεται. Η ίδια η εταιρεία, φέρεται μάλιστα να αρνήθηκε να δώσει σχετική πληροφορία. Πάντως στην φωτογραφία (της Getty Images) που δημοσιεύουμε εδώ, βλέπουμε την παρουσιάστρια της τελετής, στα παρασκήνια πλέον, να χρησιμοποιεί το δικό της κινητό, που είναι iPhone της Apple!

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...