Saturday, March 1, 2014

ΕΝΑ "ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ" ΧΑΡΜΑ ΨΥΧΗΣ



Άμα έχεις καλούς φίλους στο Twitter, να κάτι υπέροχες ιστορίες που ξεβράζει αυτό το Μέσον. Ο Πάσχος (ο Μανδραβέλης), που είναι μερακλής και στο καλό φαγητό, μας παρέπεμψε στο propaganda.gr, ένα πολύ όμορφα επιμελημένο site με ενδιαφέροντα και καλογραμμένα θέματα, όπου η Σοφία Αλεξίου γράφει για μία παρέα 6 νέων ανθρώπων, της Μαίρης, της Αγγελικής, της Πόπης, της Μαρίας, της Βούλας και του Παναγιώτη, που δούλευαν στα έντυπα του Πέτρου Κωστόπουλου και, όταν βρέθηκαν στον δρόμο, δεν τόβαλαν κάτω και γέννησαν ένα μικρό θαύμα!

Ακούει στο όνομα "Περιβολάκι", και είναι ένα συνεταιρικό καφενείο στην Πλατεία Ηούς, στα Κάτω Πετράλωνα, εδώ στηξν Αθήνα. Το μαγαζάκι τους, που λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο, λειτουργεί με την λογική της "κολεκτίβας", και λειτουργεί καλά διότι είναι μικρή η ομάδα και, σε αντίθεση με άλλους συνεταιρισμούς που ξέρω, είναι σφιχτή, και δεν πάει να φάει ό ένας τον άλλον.

Το Περιβολάκι δεν σερβίρει μόνο καφέδες, αλλά εξαιρετικά, σπιτικά φαγητά, φτιαγμένα με απλό τρόπο και με διαλεκτά υλικά. Τα προιόντας τους τα προμηθεύονται χωρίς μεσάζοντες, κατ' ευθείαν από τους παραγωγούς, στους οποίους, όπως λέει το θαυμάσιο ρεπορτάζ που διάβασα, προσφέρουν "την δικαιότερη τιμή", ενω στον πελάτη δίνουν "την συμφερότερη τιμή".

Πράγματι, το ακριβότερο πιάτο κοστίζει 4 ευρώ, αλλά και με 1,5 ευρω μπορείς να τσιμπήσεις κάτι θεσπέσιο.

Διαβάστε, όμως, το ρεπορτάζ στο παρακάτω link, και απολαύστε και τις εξαιρετικές φωτογραφίες που έβγαλε ο Γιάννης Δρακουλίδης. Καλημέρα, και καλό μηνα.

http://popaganda.gr/ena-sineteriko-kafenio-enantia-stin-krisi-sta-kato-petralona/

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...