Wednesday, August 15, 2012

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΛΥΣΟΔΕΣΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ!....



Υπό τον τίτλο «Τον καταδίκασαν επειδή είναι νεοφιλελεύθερος», ο Θανάσης Μαυρίδης έγραψε το παρακάτω σχόλιο στη στήλη του «Σιωπητήριο», στο www.capital.gr. Συμφωνώντας απολύτως με όσα γράφει, προσθέτω και εγώ την οργή μου για αυτήν την μεσαιωνική απόφαση μερικών επαγγελματιών (στην νοοτροπία) συνδικαλιστών που έχουν οδηγήσει την ΕΣΗΕΑ σε πλήρη απαξίωση, μετατρέποντάς την σε σωματείο-ντουντούκα, και αποτυγχάνοντας να λύσει έστω ένα από τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου. Ο Πάσχος Μανδραβέλης, είτε συμφωνεί κάποιος μαζί του είτε όχι, είναι από τα καλύτερα μυαλά και τις καλύτερες πέννες που διαθέτει το δύσμοιρο, και κακομοίρικο επάγγελμά μας. Η απόφαση της προσωρινής (!!!) διαγραφής της, σχολιάστηκε από συνάδελφό μου στο BBC από τους πιο έγκυρους και απ’ όλους αναγνωρισμένους πολιτικός συντάκτης στην Βρετανία, σχολιάστηκε, για αυτούς που την πήραν, με τη φράση «They are stupid». Μετάφραση, δεν χρειάζεται…

Ιδού, λοιπόν, το σχόλιο του Θανάση Μαυρίδη:


Ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης τιμωρήθηκε με τρίμηνη προσωρινή διαγραφή από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, επειδή έγραψε ένα άρθρο εναντίον των συνδικαλιστών της ΕΡΤ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τρίμη, ο κ. Μανδραβέλης «τάσσεται με τις ακραία αντικοινωνικές, νεοφιλελεύθερες θέσεις και υπέρ των ιδιωτικών και κερδοσκοπικών συμφερόντων».

Είναι σαφές ότι το αμάρτημα του κ. Μανδραβέλη είναι μεγάλο! Αν ο κ. Μανδραβέλης ήταν οπαδός κάποιας ακροαριστερής αντίληψης και ζητούσε την παγκόσμια επανάσταση και να κρεμαστούν οι καπιταλιστές στις κεντρικές πλατείες των πόλεων, ίσως και να είχε γλιτώσει την τιμωρία. Αλλά να εκφράζει ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις και να είναι υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων; Που; Στην Ελλάδα που πρόεδρος των επαγγελματιών δημοσιογράφων είναι ο κ. Τρίμης; Αυτά είναι ασυμβίβαστα πράγματα.

Κι ο άλλοτε «ιός της Ελευθεροτυπίας» κ. Τρίμης συνέχισε: «Έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, έχει δικαίωμα να λοιδορεί την ΕΣΗΕΑ και τους αγωνιζόμενους συναδέλφους του στην ΕΡΤ. Δεν καταλαβαίνω γιατί παραμένει στο Σωματείο. Κι αν αυτός είναι μια φορά οπαδός της γνωστής ρήσης του Βολταίρου, εγώ είμαι δέκα».

Προφανώς για τον δημοκράτη πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, όσοι διαφωνούν δεν έχουν θέση στο Σωματείο. Δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντίληψη. Είναι μία άποψη ολοκληρωτική. Ή εμείς ή κανένας άλλος!

Ο κ. Μανδραβέλης πλήρωσε με μία τρίμηνη προσωρινή διαγραφή τις ιδεολογικές του θέσεις. Η ποινή είναι προσωρινή. Γιατί άραγε; Ευελπιστούν οι ταγοί της Ελευθεροτυπίας ότι θα αλλάξει ο Πάσχος απόψεις;  Γιατί δεν την έκαναν μόνιμη την διαγραφή, να μην ταλαιπωρούνται και  με νέες συσκέψεις; Τι θα πουν στην επόμενη; Ότι ο Πάσχος διαγράφεται οριστικά επειδή δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις;

Αυτό είναι ένα δείγμα για το πώς αντιλαμβάνονται αυτοί οι άνθρωποι την εξουσία.  Πως αντιλαμβάνονται την Δημοκρατία. Είναι βέβαιο ότι οι διώξεις θα συνεχιστούν. Νιώθουν πλέον δυνατοί. Και κυρίως δεν αισθάνονται την ανάγκη να κρύψουν τον βαθιά αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας τους.

Πηγή:www.capital.gr

1 comment:

  1. Ότι είναι εναντίον των αισχρότερων υποστηρικτών του συστήματος είναι αντιδημοκρατικό, ότι είναι ενάντια στο λαό πρέπει να στηριχθεί γιατί αυτός είναι κακομαθημένος, κλέφτης, διεφθαρμένος και προπαντώς δεν θέλει τις περίφημες "μεταρυθμίσεις" οι οποίες πάντα είναι κατά του.
    Μπράβο σας συνεχίστε έτσι. Ο εκφασισμός συνεχίζεται. Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε το αποτέλεσμα.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...