Thursday, August 23, 2012

ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ...

Αυτόν τον μήνα, Αύγουστο, δύο δημοσιογραφικές "μετακινήσεις" που έχουν τη σημασία τους. Κυρίως όταν τις συγκρίνουμε με τα πρόσωπα που διακινούνται στο δικό μας, φτωχό μεταγραφικό παζάρι. Η διαφορά ποιότητας είναι εμφανής και δεν χρειάζονται τα σχόλια. Όπως δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε και ονόματα δικών μας, αφού έτσι κι αλλιώς φιγουράρουν σε όλα τα λάϊτ και λάϊφσταϊλ sites, blogs και περιοδικά που κυκλοφορούν στην μεσανατολίτικη αγορά μας.

1. Ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, ένας από τους πλέον επιτυχημένους πολιτικούς σχολιαστές στην Αμερική, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ενημερωτική ιστοσελίδα Salon για την οποία αρθρογραφούσε τα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Από την Δευτέρα 20 Αυγούστου αρθρογραφεί για την διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

2. Η New York Times, μία από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες εφημερίδες του κόσμου, προσέλαβε ως Γενικό Διευθυντή της τον Μαρκ Τόμσον, που ήταν από το 2004 επικεφαλής του BBC.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...