Tuesday, August 7, 2012

ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ ΝΤΡΟΠΗΣ (Ή, ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ)

Άρθρο του Άριστου Μιχαηλίδη από τον σημερινό "Φιλελεύθερο" της Κύπρου. Στιγματίζει μία φαρμακερή τακτική που ακολουθεί από καταβολής της ιστορίας του το κομμουνιστικό κόμμα ΑΚΕΛ, προσβάλλοντας και θίγοντας ανθρώπους με τους οποίους διαφωνούν, ακόμα και όταν αυτοί δεν είναι εν ζωή. Η τακτική αυτή εκφράζεται μέσω του "οργάνου" του, της εφημερίδας "Χαραυγή" που, εάν δάγκωνε κάποια σιγμή τη γλώσσα της, θα πέθαινε ακαριαία από δηλητηρίαση.



Η Μαρία Ιωαννίδη η σύζυγος, του ήρωα του ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη, δεν επιδίωξε ποτέ να ασχοληθούν μαζί της οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες, η κυβέρνηση ή τα κόμματα. Οι έγνοιες της ήταν πάντα να φροντίζει, μαζί με το σύζυγο της την οικογένεια τους και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε υγιές περιβάλλον.

Μετά την 11η Ιουλίου, βρέθηκε ξαφνικά στη δίνη της δημοσιότητας, μέσα από την τραγωδία της. Αλλά, δεν έφτανε η τραγωδία, δεν έφτανε ο αγώνας της να συντηρήσει μια συγκροτημένη οικογένεια, χωρίς σύζυγο και πατέρα, με δυο παιδιά σε σπουδές κι ένα στο σχολείο,  έπρεπε να αντιμετωπίζει και τις χυδαιότητες όσων έριχναν λάσπη σε βάρος της ίδιας, του νεκρού συζύγου της και των παιδιών της, για να σκεπάσουν τις ευθύνες της κυβέρνησης γι΄ αυτό το πρωτοφανές έγκλημα.
Πέρασε ένας τραγικός χρόνος κι ακόμα ψάχνουν να βρουν κάτι κακό για να την εκθέσουν. Χτες η Χαραυγή, βρήκε άλλη χυδαιότητα να δηλητηριάσει τους αναγνώστες της. Έγραψε ότι η Μαρία Ιωαννίδη πήγε στο Λονδίνο και ήταν «υψηλή φιλοξενούμενη» του Πόλυ Πολυβίου και ότι «η εν λόγω κυρία» (έτσι γράφουν οι άθλιοι, "η εν λόγω κυρία") θα είναι ανάμεσα στους προτείνοντες την υποψηφιότητα του Αναστασιάδη για την προεδρία κι έτσι, κατά την κρίση τους, «οι σκοπιμότητες άρχισαν να δένουν».

Η Μαρία Ιωαννίδη πήγε πράγματι στο Λονδίνο, μαζί με την κόρη της. Πήγε γιατί η κόρη της, πέρσι την 1η Ιουλίου τελείωσε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην Οξφόρδη, στις κλασσικές σπουδές, αλλά στις 11 Ιουλίου έχασε τον πατέρα της και δεν πήγε να πάρει το δίπλωμα της. Πήγε φέτος, με ένα χρόνο καθυστέρηση, μαζί με τη μητέρα της, χωρίς τον πατέρα, που θα ήταν στο πλάι της περήφανος, αν δεν σκοτωνόταν από τη βλακεία των γνωστών εγκληματιών.

Ο Πολυβίου, που γνώρισε την οικογένεια μέσα από την ερευνητική διαδικασία, όταν έμαθε γι΄ αυτό το ταξίδι, προς τιμή του, τους πρότεινε να μείνουν σε διαμέρισμα που έχει στο Λονδίνο, το οποίο ήταν άδειο, για να μην πληρώνουν ξενοδοχείο. Κι όμως για την κυβέρνηση μας, αυτό είναι ύποπτο και κρύβει σκοπιμότητες. Δεν έχουν όμως όλοι τη δυνατότητα να μένουν σε πολυτελείς σουίτες ξενοδοχείων, όπως έμενε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, που βρισκόταν στο Λονδίνο τις ίδιες μέρες…
Βρήκαν κι άλλη λάσπη όμως. Ότι η Μαρία Ιωαννίδη θα είναι ανάμεσα στους προτείνοντες την υποψηφιότητα Αναστασιάδη. Ακόμα κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, που αποκλείεται να συμβεί όπως λένε οι δικές μας πληροφορίες, τι σχέση έχει αυτό με την τραγωδία; Πού είναι η σκοπιμότητα; Έγινε μήπως σκόπιμα η σφαγή του Μαρί για να προτείνει η κ. Ιωαννίδη τον Αναστασιάδη για Πρόεδρο; Μα, δεν μας έμεινε ίχνος σοβαρότητας σ΄ αυτό τον τόπο;
Τα σαΐνια που μας κυβερνούν, έδεσαν με τη φαντασία τους σενάρια και σκοπιμότητες για να εξοντώσουν μια αθώα, πονεμένη γυναίκα επειδή τους κάθεται στο στομάχι. Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η κ. Ιωαννίδη είναι το πρώτο θύμα τους. Όμως, έλεος πια. Σεβαστείτε τους ανθρώπους, αφήστε τους ήσυχους να ξεπεράσουν τον πόνο τους.

Υ.Γ. Ντρεπόμαστε και μόνο που διαβάζουμε αυτές τις χυδαιότητες. Αυτοί που τις γράφουν τι άνθρωποι είναι και δεν έχουν τσίπα ντροπής;

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...