Monday, October 3, 2011

Η ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ

Συνεχίζουμε λοιπόν την θερινή μας μελιτζανοθεραπεία με μιά πολύ εύκολη, απλή και εξαιρετικα νόστιμη μελιτζανοσαλάτα, ολίγον σκορδάτη, χωρίς ξύδια και μαϊντανό...  Πάει καταπληκτικά με βραστά χόρτα η ακόμη και με σπαράγγια βραστά, οπωσδήποτε με βραστά αυγά και σαλατικά όπως ντομάτα, αγγούρι και όποιο άλλο φρέσκο σαλατικό.


ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
1 η 2 σκελίδες σκόρδου
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι


Πλύνετε και βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί στη μεσαία σκάλα του φούρνου (σχετικά ψηλά) στους 200 -210 βαθμούς. Μετά από μισή ώρα περίπου γυρίστε τις και ψήστε τις για άλλα 20 λεπτά περίπου. Στο τέλος ανάψτε το γκρίλ και ψήστε τις μέχρι να αρχίσουν να καπνίζουν.

Βγάλτε τις έξω από τον φούρνο και αφού κρυώσουν ανοίξτε την φλούδα σε 1-2 σημεία με ένα μαχαίρι και με την βοήθεια ενός κουταλιού βγάλτε την ψίχα τους μέσα σε ένα μπολ αφαιρώντας και όσους σπόρους μπορείτε,αφήνοντας και μερικούς, δεν βλάπτουν ! Προσθέστε το σκόρδο αφού το πολτοποιήσετε, το ελαιόλαδο, την μαγιονέζα και όσο αλάτι νομίζετε ότι θέλει. Ανακατέψτε ελαφρά και σερβίρετε γαρνίροντας ίσως με λίγα φύλλα μαϊντανού.

2 comments:

  1. Η νόστιμη μελιτζάνοσαλάτα δεν έχει ανάγκη τη μαγιονέζα, μετά συγχωρήσεως.....

    ReplyDelete
  2. Βασίλης ΦραντζολάςOctober 5, 2011 at 10:38 PM

    Φίλε Νίκο σε ευχαριστώ που σχολίασες τη συνταγή αλλά περί ορέξεως και νοστιμίας ουδείς λόγος ... ίσως η καλύτερη μελιτζανοσαλάτα είναι σκέτη η μελωμένη ψίχα της καψαλισμένης μελιτζάνας με λίγο λάδι, αλάτι και λεμόνι. Σε "προκαλω"να την δοκιμάσεις έτσι όπως την προτείνω εδώ και να μου πείς τη γνώμη σου. Εξάλλου ποτέ μην λες ποτέ,ιδίως αν δεν το έχεις δοκιμάσει...

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...