
1- 1,2 κιλά μελιτζάνες μεσαίο μέγεθος, φλάσκες η τσακώνικες
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
300 γραμμ λαζάνια (12-13 φύλλα)
500 γραμμ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
100 γραμμ κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 κ.σ. ξερός βασιλικός η 2 κ.σ. φρέσκος
1 κ.σ. ξερός δυόσμος η 2 κ.σ. φρέσκος
1 γιαούρτι 2 αυγά
3 κ.σ. γεμάτες τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι η παρμεζάνα
αλάτι και φρέσκο πιπέρι
στρογγυλό πυρέξ διαμέτρου περ. 25 - 30 εκ.
Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1,5 εκ, τις αλατίζετε και τις περνάτε από τοτηγάνι με το ελαιόλαδο, όσες χωράνε στο τηγάνι κάθε φορά (δεν πρόκειται να βάλετε και άλλο ελαιόλαδο στο φαγητό, αυτό είναι όλο !).
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάστε τον χυμό ντομάτας, προσθέστε τις ροδέλες κρεμμυδιού και βράστε για 15 λεπτά προσθέτοντας και 1 φλιτζάνι νερό.Μετά προσθέστε τον βασιλικό και τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε μία μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα βάλτε νερό και όταν αρχίσει να βράζει προσθέστε τα λαζάνια (που είναι σε φύλλα) τοποθετώντας τα σταυρωτά το ένα επάνωστο άλλο ώστε να μην κολλήσουν και να βγουν εύκολα μετά από 6-7 λεπτά από την κατσαρόλα.
Αλείψτε με ελαιόλαδο το πυρέξ και στρώστε και καλύψετε τον πάτο του με 3-4 φύλλα λαζάνια.Βάλτε μια στρώση μελιτζάνες και ρίξτε στη συνέχεια τη μισή σάλτσα με κρεμμύδια απότο κατσαρολάκι.
Κάνετε άλλη μια στρώση με λαζάνια και συνεχίστε με μελιτζάνες και σάλτσα - κρεμμύδια. Τελειώστε με μια ακόμα στρώση λαζάνια από πάνω.
Σε ένα βαθύ πιάτο αδειάστε το γιαούρτι, προσθέστε τα δύο αυγά χτυπημένα καθώς και το τριμμένο τυρί. Τρίψτε άφθονο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλά τα υλικά. Απλώστε το μείγμα επάνω από τα λαζάνια να πάει παντού.
Ψήστε το φαγητό στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
No comments:
Post a Comment