Monday, October 17, 2011

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ (Μάθημα ζωής)

Ο Ράντυ Πάους (1960-2008), ήταν καθηγητής ηλεκτρονικών υπολογιστων στο πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλλον του Πίτσμπουργκ, στην Πενσιλβανία. Τον Σεπτέμβριο του 2006 έμαθε ότι έχει καρκίνο στο πάγκρεας. Τον Αύγουστο του 2007, έπειτα από μία σειρά θεραπειών (ακτινοβολίες και χημοθεραπείες), οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια και του έδωσαν 3-6 μήνες ζωής. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, έδωσε στο πανεπιστήμιό του μία διάλεξη, με τίτλο "Η τελευταία διάλεξη: Πετυχαίνοντας, πραγματικά, τα παιδικά σου όνειρα". Η διάλεξη εκείνη ανέβηκε στο YouTube, και μέσω αυτού διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Κυκλοφόρησε και σε βιβλίο, που έχει μπέστ-σέλερ διεθνώς. Ο Ράντυ Πάους πέθανε στις 25 Ιουλίου του 2008.


Την ιστορία του, όπως και το link για το βίντεο που ακολουθεί, (που εμπεριέχει μέρος της διάλεξης, και μεταδόθηκε από το σόου της Οπρα Ουίνφρει), μου υπέδειξε ό καλός μου φίλος Γιώργος Λ. (που και αυτός πέρασε ζόρι μεγάλο με την υγεία, αλλά ευτυχώς βγήκε κερδισμένος), με την παρότρυνση "να διδαχθούμε όλοι και να πορευτούμε στη ζωή με χαμόγελο". Καλημέρα, και καλή εβδομάδα σε όλους.


No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...