Tuesday, October 4, 2011

Ούτε μια συγγνώμη;

Όπως αναμενόταν αντέδρασε ό Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δημήτρης Χριστόφιαςστα αανφερόμενα στο πόρισμα του νομικού κ. Πολυβίου, απορρίπτοντας κατηγορηματικά ότι φέρει προσωπική ευθύνη για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στις 11 Ιουλίου, εκφράζοντας παράλληλα τη θέση ότι δεν τεκμηριώνονται από τις μαρτυρίες τα συμπεράσματα του επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής. Η δήλωση του κ. Χριστόφια ότι «χωρίς αμφιβολία μπορεί κάποιος με ασφάλεια να υποστηρίξει ότι ο κ. Πολυβίου έχει υπερβεί τους όρους της εντολής του», δείχνει σαφώς ότι ο Πρόεδρος, αφ ενός μεν δεν έχει απεγκλωβιστεί (δεν ειναι εύκολο άσλλωστε) από την άκαμπτη παλαιοαριστερή λογική του κόμματός του, που πάντοτε έβλεπε πίσω από κάθε επίθεση εναντίον του ΑΚΕΛ "άλλα συμφέροντα", και αφ' ετέρου δε ότι αμφισβητεί ευθέως την επαγγελματική και επιστημονική ακεραιότητα ενός ανθρωπου που δεν το έχει κάνει κανείς για αυτόν.

Στην απάντησή του για το "πόρισμα καταπέλτης", όπως έχει από όλους χαρακτηριστει, ό πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως απορρίπτει κατηγορηματικά ότι φέρει προσωπική ευθύνη για το συμβάν. «Το συμπέρασμα από μέρους του κ. Πολυβίου δεν τεκμηριώνεται από τις μαρτυρίες και από το υλικό που παρουσιάστηκε ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής», είπε, εκφράζοντας την άποψη ότι «αντίθετα, πολλά συμπεράσματα του κ. Πολυβίου στο πόρισμά του -ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην εμπλοκή του προέδρου της Δημοκρατίας στο υπό διερεύνηση θέμα- φαίνονται έκδηλα και εκ πρώτης όψεως να στερούνται της απαραίτητης τεκμηρίωσης». Ο πρόεδρος πρόσθεσε: «αναμένω και το πόρισμα της Aστυνομίας για τυχόν ποινικές ευθύνες, το οποίο θα δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το συμβάν».

Είναι λυπηρό που ένας πολιτικός, και μάλιστα όχι χθεσινός, όπως ο κ. Χριστόφιας, φτανει στο σημείο ακόμα και να μπαίνει στα χωράφια που δεν ειναι ουτε της δικης του αρμοδιότητας, ουτε και της δικής του γνωστικής εμβέλειας. Ο κ. Χριστόφιας έχει το δικαίωμα να πιστεύει και να λέει ότι δεν φέρει προσωπική. Ομως, πόσο πιο γενναίο, εκ μέρους του, που θαταν εάν αναλάμβανε την ευθυνη του, και ζητούσε συγγνώμη.

2 comments:

  1. Καλησπέρα Χρήστο .

    Ντρέπομαι τόσο λόγω της κυπριακής μου καταγωγής όσο και της αριστερής μου ιδεολογίας αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι οί προερχόμενοι απο το μεταλλαγμένο πολιτικά Α.Κ.Ε.Λ. ξέρουν μονάχα να καταγγέλουν άλλους για ανάληψη ευθυνών αλλά όχι ν'αναλαμβάνουν καί οί ίδιοι τις ευθύνες που τους αναλογούν ! πόσο μάλλον όταν αφορούν απώλεια ανθρώπινων ζωών λόγω σοβαρότατης αμέλειας καί αυτός που πρέπει να τις αναλάβει είναι μάλιστα ό πρώτος πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας ! αίσχος καί όνειδος !

    Θοδωρής Αγγελίδης

    ReplyDelete
  2. Επιμένω ότι η Κύπρος "κοιτά πιο δυτικά" απο την Μητροπολιτική Ελλάδα απλά όλοι οι πολιτικοί φαίνεται βγάζουν την ίδια σχολή...

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...