Sunday, September 25, 2011

Το "κουρεμα" στον Δημόσιο Τομέα

Η μεγάλη ξεφτίλα της κυβέρνησης (;) του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι κατάφερε να ξεσηκώσει εναντίον της όλη τη κοινωνία χωρίς, στην ουσία, νά κάνει και τίποτα!

Και κάτι ακόμα: Εάν είναι να γίνει "κούρεμα" του δημοσίου τομέα (στενού και ευρύτερου), όχι με "ποιοτικά κριτήρια", αλλά μόνο με κριτήριο το "όποιοι δεν ειναι δικοί μας φεύγουν", με αποτέλεσμα να μείνουν πάλι τα τούβλα και να πάνε σπίτι τους οι ικανοί κα άξιοι, τότε καλύτερα να μήν γίνει καθόλου. Διότι εάν μείνουν μόνο τα "τούβλα", που ειναι και πάρα πολλά, τότε και οι λίγες υπηρεσίες που δουλευουν τώρα, θα μαραθούν σε χρόνο ρεκόρ.

Ομως, και ιδού άλλο ερώτημα: Ποιός θα κάνει (όταν έρθει αυτή η ευλογημένη ώρα της εκκαθάρισης) την αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να αποφασιστεί ποιοί θα μείνουν και ποιοί θα φύγουν; Και επειδή φοβάμαι ότι η απάντηση είναι "κανείς", ή μόνη λύση είναι να φέρουμε "εκτιμητές" απ' έξω. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, ίσως και βάρβαρο, αλλά άλλη λύση δεν υπάρχει.

1 comment:

  1. Συν τοις άλλοις υπολόγισε οτι μέχρι τώρα ο στενός δημόσιος τομέας υποφέρει ενώ οι ΔΕΚΟ και ο υπόλοιπος ευρύτερος συνεχίζουν να πληρώνονται πολύ καλύτερα και όπως στον ΟΤΕ οι διαπραγματεύσεις καλά κρατούν και οι μετατάξεις απο πολλούς οργανισμούς που κλείνουν σε κορυφαίες άλλες θέσεις δημοσίου.Κατα τα άλλα η αξιοκρατία επικράτησε μετά τις τελευταίες εκλογές. Δυστυχώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ρουσφετολογούν ακόμα και στο πτώμα της Ελλάδας και της δημόσιας διοίκησης.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...