Monday, September 5, 2011

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

20 δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να επωφεληθεί η Ελλάδα από τις επενδύσεις που αναμένει να γίνουν από την εγκατάσταση φωτοβολατικών ισχύος 3.000 - 10.000 μεγαβάτ σε επιφάνεια 200.000 στρεμμάτων που θα ενοικιαστεί με μακροχρόνιες μισθώσεις (25 ετών) στους υποψήφιους επενδυτές, όπως προβλέπει το σχέδιο "Ήλιος" το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα, 05.09.2011, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε ενεργειακό συνέδριο στο Αμβούργο.

300 μέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο έχει η Ελλάδα. 1 τ.μ. φωτοβολταϊκού στη χώρα μας παράγει 1800 κιλοβατώρες τον χρόνο. Στη Γερμανία, στο ίδιο εμβαδόν, 1285 κιλοβατώρες. Και ΄μως, αυτή τη στιγμή, η παραγωγή ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα είναι 80 φορές μικρότερη από εκείνην της Γερμανίας, και 10 φορές μικρότερη απ' ότι στη Τσεχία. Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η εκμεταλλευσή του ηλιακού πλουτου της ειναι μία χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα, αρκεί να υπερβεί τις γραφειοκρατικές και συνδικαλιστικές αγκυλώσεις της.

, ανάμεσα σε 35 χώρες του κόσμου είναι η Ελλάδα ως προς τον βαθμό ελκυστικότητας για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά, σύμφωνα με τον ελεγκτικό οίκο Ernst & Young.


95 λέξεις αφιέρωσε η εφημερίδα "Ριζοσπάστης" στην νεκρολογία της για τον Λεωνίδα Κύρκο. Μεγαλοψυχία.

230, και πλέον, σχολές στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη. (Στην Αμερική, αυτήν την εβδομάδα, όλα τα πανεπιστήμια καλωσορίζουν τους νέους φοιτητές και τους γονείς τους, και τους εύχονται να απολαύσουν "το ωραιότερο ταξίδι της ζωής σας".)

32 χρόνια διοίκησε τον Παναθηναικό η οικογένεια Βαρδινογιάννη και σήμερα, 05.09.2011, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί "άμεσα και οριστικώς", καθιστώντας "αδρανείς" τις μετοχές (54,7%) που κατέχει. "Ο Παναθηναικός, πλέον, θα πρέπει να πορευτεί χωρίς εμάς. Ξεχάστε μας", δήλωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, γνωστότερος ώς "Τζίγγερ", γιος του "αρχηγού" της φαμίλιας Βαρδή Βαρδινογιάννη.

4 - 5 μήνες θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναικού Σωτήρης Νίνης, 21, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο κατα την διάρκεια του αγώνα Ισραήλ-Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα, και υποβλήθηκε τη Δευτέρα, 05.09.2011, θα υποβληθεί σε εγχείρηση στους χιαστούς, που φαινεται από την μαγνητική ότι έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...