Friday, June 17, 2011

Και εγενετο σκοτος!

Πόσο μακρινές, αλήθεια, οι μέρες που υπερχείλιζε το ΠΑΣΟΚικό "ποτάμι της χαράς", από τα ορμητικά νερά της "ανανέωσης". Καινούργια πρόσωπα, καινούργιες ιδέες, άλλο ύφος, άλλη αισθητική, οικολογικό προφίλ, πράσινη ανάπτυξη, υβριδικά αυτοκίνητα, open gov, i Pad, και υποσχέσεις ότι "θα τα αλλάξουμε όλα".


Το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζεται θαυμάσια στον σημερινό ανασχηματισμό, από τον οποίο προκύπτει κυβέρνηση του "παλιού, καλου ΠΑΣΟΚ", όπως λένε πανηγυρίζοντας οι νοσταλγοί του.


Πάγκαλος ακλόνητος. Βράχος. Ρέπας, Καστανίδης, Κουκουλόπουλος, Παντελής Οικονόμου, Χριστε μου!, σε ποιά χέρια εναποθέτουμε το μέλλον μας. Και Μιλτιάδης Παπαιωάννου, που τον ανακάλεσαν από μόνιμο σχολιαστη του Ολυμπιακού από το Σταδιο Καραισκάκη, και τον έκαναν Υπουργό Δικαιοσύνης. Λίγους ανέφερα, ενδεικτικά, για να μήν πάθουμε και υπερδοσολογία του "παλαιού και δοξασμένου".


Αλλά, και όπου αλλού κοιτάξεις, όμοιες θλιβερές, παλαιολιθικές εικόνες αντικρυζεις. Εικόνες μιας ξεπερασμένης Ελλάδος, που δεν θέλει να αφησει τον εαυτό της τουλάχιστον να γεράσει με αξιοπρέπεια. Δεν ειναι θεμα ηλικίας. Υπάρχουν 80άρηδες που γνωρίζω, οι οποίοι ειναι πιο νέοι από την Φώφη Γεννηματά, τον Γιαννη Μαγκριώτη (σε όλες τις κυβερνησεις μεσα, τι δόντι έχει ο άνθρωπος?), και την κα. Ξενογιαννακοπούλου.


Στο "παλιό ΠΑΣΟΚ", ή αν το κανουμε μια λέξη "Παλιοπασόκ", δεν αρέσουν οι τεχνοκρατες. Τούς θεωρουν "ασχετους με την πολιτική", αλλα ουτε ένας ΠΑΣΟΚος δεν παραδεχεται ότι και εκείνος, ο Παντελής Οικονόμου, ας πουμε, τι σκαμπάζει απο οικονομία?


Εκει λοιπον που, μερικες μερες πριν, είχαμε πιστεψει ότι ήταν θέμα χρόνου πλεον να ενισχυσουν την κυβερνηση και καποια άτομα από τον "πραγματικό κόσμο" της κοινωνιας, άτομα που ξερουν τι παει να πει εργασία, τι πάει να πει να θετεις εναν ρεαλιστικό στοχο και να τον πετυχαίνεις, προσγειωθήκαμε απότομα πάλι, και κατάπιαμε μία ακόμη απογοήτευση. Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν κυβερνησεις που στηρίζονται και από τεχνοκρατες/επαγγελματίες/όπως θέλετε πειτε τους. Και πάνε καλά. Σε καμμία χωρα όμως, ούτε καν στη δικη μας, υπάρχει περίπτωση να μπουν αυτοί του "παλιού ΠΑΣΟΚ" σε μία κανονική δουλειά και να πάνε καλά. Αποδεικνύεται πως το μόνο μαγαζί που μπορεί να τους εργοδοτήσει, ειναι η κυβέρνηση. Η εκάστοτε κυβέρνηση. Νυν και αεί, και εις τους αιώνες των αιώνων. Αμην.








No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...