Wednesday, June 29, 2011

Πως ... ξεγέλασα το BBC!

 Ειναι αργά. Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο. Ακούω ομιλητές (κυρίως από τα 2 μεγάλα κομματα), που δεν θα έπρεπε να μιλάνε. Είναι άνθρωποι που τους ξέρουμε από παλιά. Ολοι τους, κυβέρνησαν. Ολοι τους, έκαναν δηλώσεις τότε, που οι ίδιοι δεν θυμούνται, αλλά κάποιοι πολίτες, ευτυχώς, δεν ξεχνούν. Ολοι έχουν πεί ψέμματα. Ολοι ειναι ανακόλουθοι. Ολοι έχουν εμπαίξει τους ψηφοφόρους, και έχουν βυθίσει τον τόπο στην μεγαλύτερη δυστυχια των τελευταίων 40 χρόνων.

Οι της Νέας Δημοκρατίας ομιλούν λές και δεν υπήρξαν εκείνοι που έβαλαν την ταφόπλακα στην Ελλάδα. Οι του ΠΑΣΟΚ απαντούν λές και ξέχασαν πως αναρρηχίθηκαν εκείνοι στην εξουσία, χωρίς στοιχειώδη γνώση της πραγματικότητας (εκτός εάν την είχαν, και έκαναν τις πάπιες), με ψέμματα πολλά, και αλαζονεία όμοια με εκείνην των αντιπάλων τους.


Ούτε ένας από αυτούς δεν έχει ζητήσει συγγνωμη. Ακόμα και οι διαφωνούντες και αποχωρήσαντες, χρησιμοποιούν την ίδια θλιβερη επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί κάθε πολιτικός ο οποίος διαφοροποιείται, συνηθως από συμφέρον, και σίγουρα όχι από γνησια αισθηματα. Λίγοι έχουν πάει σπίτια τους - ο Φλωρίδης, φερ ειπείν, που ειναι από τις καλές περιπτώσεις. Οι περισσότεροι διατηρούν την βουλευτική τους πολυτέλεια, αλλά ο λόγος τους είναι πενιχρός. Δεν εμπνέουν κανέναν, και φυσικα κανέναν δεν έχουν πείσει. Ο Λιάνης, ο Δημηαράς, η Σακοράφα, οι υπόλοιποι.


Μοιάζουν, όλοι τους, με θλιβερούς κληρονόμους που διαγωνίζονται να δείξουν ποιός αγαπά περισσότερο τον εκλιπόντα, μόνο για να αρπάξουν τα λεφτά του. Δεν έχουν συναίσθηση ότι ο τόπος βούλιαξε κιόλας, και ότι οι καυγάδες τους είναι άνευ αντικειμένου.


Μιά μικρή ευκαιρία τους δόθηκε όταν διεφάνη στον ορίζοντα, αμυδρή, η πιθανότητα να συνεργαστούν, αλλά την σκότωσαν με τον πιο γελοίο τρόπο που έχει υπάρξει ποτέ στην παγκόσμια πολιτική. "Μού είπες", "σου είπα", "μαμά, μου πήρε το αυτοκινητάκι", "μπαμπά, με είπε βλάκα".


Μόλις, προ ολίγου, άκουσα τον Στυλιανίδη, της Νέας Δημοκρατίας. Και αμέσως μετα κάθησα στο λάπτοπ να γραψω μια μικρή περίλησηψη των όσων είπε, για μία ανταπόκρισ στο ραδιόφωνο του BBC. Πέντε λεπτά μετα την ομιλία του, και δεν μπόρεσα να θυμηθω τίποτα απ΄όσα είπε. Θα μπορουσε να ηταν λόγος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ όταν ο κ. Στυλανίδης και η παρέα του στην εξουσία. Εψαξα, λοιπόν, στο αρχείο μου, και βρηκαν ανάλογη ομιλία, από παλιότερα, του κ. Πρωτόπαππα, και την έδωσα αυτήν, ως προερχόμενη από τον κ. Στυλιανίδη, στο BBC. Σιγά μη καταλάβει κάποιος τη διαφορά!

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...