Monday, March 3, 2014

ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ SELFIE ΤΗΣ ΝΤΕ ΤΖΕΝΕΡΙΣ!


Αυτή, η selfie, που τραβήχτηκε κατά τη βραδιά απονομής των βραβείων Όσκαρ στο Χόλιγουντ, και αναρτήθηκε/απεστάλη αμέσως στο twitter της Χέλεν ντε Τζενέρις, που ηταν η παρουσιάστρια της τελετής, κατέχει από χθες το ρεκόρ «επαναληπτικής αποστολής μηνύματος» (γνωστότερο ως retweeting, εν συντομία RT). Συγκεκριμένα, είχε περίπου 920.000 RT σε λιγότερα από 40 δευτερόλεπτα. Χθες το μεσημέρι που έγραφα τη στήλη είχε «ανασταλεί» πάνω από 2,5 εκατομμύρια φορές.
 
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το tweet που είχε αποσταλεί αμέσως μετά την δεύτερη εκλογική νίκη του Προέδρου Ομπάμα, με τα λόγια «4 ακόμα χρόνια», και την φωτογραφία που βλέπετε αγκαλιά με την Μισέλ. Η φωτογραφία της προχθεσινής οσκαρικής βραδιάς τραβήχτηκε με το κινητό της Ντε Τζενέρις από τον ηθοποιό Μπράντλι Κουπερ που είναι μπροστά-μπροστά. «Αν είχε μόνο μακρύτερα χέρια ο Μράντλι…», έγραψε η καταπληκτική οικοδέσποινα, σίγουρα θα χωρούσαν πολύ περισσότεροι αστέρες, μαζί με την ίδια, τον Κούπερ, την μεγάλη Μέριλ Στρήπ, τον Μπραντ Πιτ, την Αντζελίνα Τζολί, περσινή αποκάλυψη Λουπίτα Νιόγκο, που κέρδισε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την συγκλονιστική της ερμηνεία ως  Πάτσι στην ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος», κ.ά.
 
Πάντως, μπορεί μερικοί να κοροϊδεύουν τα selfies αλλά, όπως αποδεικνύει η φωτογραφία από τα Όσκαρς, πολλές φορές συλλαμβάνουν και αποτυπώνουν "την στιγμή" με έναν τρόπο που είναι αδύνατον να το κάνοι ακόμα και οι τοπ επαγγελματίες φωτογράφοι. Κι αν σκεφτεί κάποιος ότι από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τους κορυφαίους φωτορεπόρτερς, αυτή η selfie από ένα τηλέφωνο Samsung (σημ.: η εταιρεία πρέπει να νάνει άγαλμα την Ντε Τζενέρις!) έχει πετύχει την μεγαλύτερη δημοσιότητα, πράγματι η τεχνολογία έχει κάνει τέτοια άλματα που η καλή χρήση της μπορεί να χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές σε κάθε άνθρωπο, σε όποια γωνιά της Γης κι αν βρίσκεται.

1 comment:

  1. Γιατί selfie,κύριε Μιχαηλίδη;
    Υπάρχει η ελληνικότατη λέξη αυτοφωτογραφία.
    Δεν θα προέβαινα καν στο σχολιασμό,αν δεν ήξερα πόσα είπατε και γράψατε κατά καιρούς για τα κακώς κείμενα αυτού τού τόπου,που στο ξεκίνημά τους φαίνονται μικρά και ασήμαντα και μετά γίνονται άλυτα προβλήματα.Πιθανόν θα πείτε :σιγά το πρόβλημα!Μα κάπως έτσι ξεκινούν όλα.Επίσης γιατί θα πρέπει κάποιες γεννιές πχ των γονιών μου να μην καταλαβαίνουν τι διαβάζουν.Αυτοφωτογραφία λοιπον,κύριε Μιχαηλίδη.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...