Thursday, March 27, 2014

ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 27.03.2014


 
ΦΡΑΝΤΣ-ΠΕΤΕΡ ΤΕΜΠΑΡΤΣ-ΦΑΝ ΕΛΣΤ, 55, Γερμανός ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος στην ενορία Λίμπουργκ στην Κολωνία, επαύθη από τον Πάπα Φραγκίσκο ο οποίος ενοχλήθηκε σφόδρα και δεν απεδέχθη και τις εξηγήσεις του για τα 31 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε για την κατασκευή νέας επισκοπικής κατοικίας και για συμπληρωματικά έργα συντήρησης. Προσωρινή ήταν η παύση του τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά από χθες είναι οριστική. Ο Πάπας Φραγκίσκος, ζήτησε από τους επισκόπους και αρχιεπισκόπους τους να γίνουν υπόδειγμα νηφαλιότητας, σε μια Εκκλησία «που είναι φτωχή, και είναι για τους φτωχούς». Τον βλέπουμε σε πρόσφατη φωτογραφία οδηγώντας μία δική του αντίκα BMW. Ωραίος ο τύπος!

 

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΠΑΣ, 76, ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς και πιο αγαπημένους ερμηνευτές τραγουδιών του λεγόμενου «Νέου Κύματος» στην Ελλάδα, πέθανε χθες. Εάν υπήρχαν ακόμα οι μπουάτ, που δυστυχώς δεν υπάρχουν, θα έμεναν κλειστές, τιμώντας έτσι, σεμνά και σιωπηλά, έναν από τους πιο σπουδαίους εκπροσώπους τους. Ήταν, ο Λάκης Παππάς, «ο αισθαντικός τραγουδιστής» εκείνης της χρυσής γενιάς που τραγουδούσε για την παρέα, και όχι για τον όχλο. «Μου φτάνουν μια κιθάρα, λίγες ζεστές ανάσες γύρω, και φώτα χαμηλά», μου είχε πει σε μια συνέντευξη που του είχα πάρει στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Πολλά τα τραγούδια που σφράγισε, αλλά νομίζω ότι κανείς δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει την ερμηνεία του στην θεατρική παράσταση «Ματωμένος Γάμος» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσαν χθες από κοινού την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες. Έτσι, κάνουν πραγματικότητα το πρώτο συνθετικό του κόμματος και παραμένουν ανεξάρτητοι! Ο πρώην, πλέον, αρχηγός τους, Πάνος Καμένος, δήλωσε ότι «όποιος αντέχει μένει, όποιος δεν αντέχει φεύγει». Μέχρι στιγμής, του έχουν φύγει 5 βουλευτές. Όλους αυτούς, οι εναπομείναντες τους χαρακτηρίζουν «αποστάτες» και «προδότες».



ΕΚΤΟΣ από αυτό, επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από απουσία περίπου μίας εβδομάδας, βρήκαν την «πολιτική ατζέντα» να κυριαρχείται από ανάλογης σοβαρότητας θέματα, όπως είναι η απεργία των φαρμακοποιών επειδή θέλουν μόνο αυτοί να πουλάνε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθώς και η «επάνοδος» της συζήτησης για το εάν θα ανοίξει το επάγγελμα του ταξιτζή, με το αρμόδιο (;) υπουργείο να ανακαλύπτει πρωτοφανούς εμπνεύσεως πατέντα (για να τους γλυκάνει το χάπι), να μην μπορεί κάποιος να ενοικιάσει αυτοκίνητο για διάστημα λιγότερο της μιας ημέρας! Έτσι, λοιπόν, όταν στη Κύπρο, δοκιμάζονται οι σχέσεις της με την Ρωσία, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους Τουρκοκυπρίους, όταν στην Ε.Ε. πονοκεφαλιάζουν για τις εξελίξεις στη Κριμαία και την Ουκρανία, η αυτιστική Ελλάδα ασχολείται με τους φαρμακοποιούς, τους ταξιτζήδες, την Κανέλλη και το «τσογλάν μπόϊ»!...
 
Μια Σκέψη…
 
 
 
 
Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἑφτὰ χρόνια ἔκαναν πὼς δὲν εἶχαν πάρει χαμπάρι 
καὶ μία ὡραία πρωία μεσοῦντος κάποιου Ἰουλίου 
βγῆκαν στὶς πλατεῖες μὲ σημαιάκια κραυγάζοντας «δῶστε τὴ χούντα στὸ λαό». – Μανόλης Αναγνωστάκης, ποιητής.

Μια Φωτογραφία…



Άρχισε να καταφθάνει στην Ελλάδα το «πρώτο τουριστικό ρεύμα». Φέτος, αναμένεται πολυπληθέστερο του περσινού. Οι τσολιάδες μας είναι για πολλούς τουρίστες η καλύτερη καρτ-ποστάλ. Ο συγκεκριμένος ίδρωσε κιόλας. Εντάξει, έχει και η πειθαρχία της αυτοσυγκράτησης τα όριά της!...

2 comments:

  1. Κύριε Μιχαηλίδη, στην τελευταία φωτογραφία ποίος είναι άραγες ο τσολιάς;; Θόλωσα!! Πού την βρήκατε; Καλά -μιλάμε- και νεκρούς ανασταίνει. Και σχωρνάτε με που μιλάω έτσι, καίτοι ακροατής του Τρίτου Προγράμματος.

    Όσο για τον Φραντς-Πέτερ-Μπεκενμπάουερ ή πώς αλλιώς τον λένε αυτό τον φρίτση τον Επίσκοπο, δεν μού φαίνεται και πολύ σόι...
    Σαν αδερφίστικη είναι κάπως η πόζα που λαμβάνει.
    Νομίζω;

    ReplyDelete
  2. Άντε τώρα να πάγαινε κανείς νοματαίος να κάμει ένα τέτοιο μη πολιτίκαλλυ κορρεκτικό σχόλιο στο "Πρώ_ταγκον" (το οποίο παριστάνει πως είναι κι υπέρ της "διαφορετικότητος", της πρεμούρας τα εννιάμερα) και να περίμενε κιόλας να τον εγκρίνουνε.
    Ναί, κύριε Μιχαηλίδη. Μην κοιτάτε που δεν τα μαθαίνετε. Διότι εκτός από εκλεχτός ακροατής του Τρίτου Προγράμματος τυγχάνουμε (πληθυντικός ευγενείας) και σχολιασταί εις το "πλουραλιστικό" κι "αλτέρνατιβ" σάιτ που φέρει τον τίτλο "Πρώ_ταγκον" αλλά από μιάν εποχήν και μετάν έπαυσαν να δημοσιεύουσι οι υπεύθυνοι εκεί τα σχόλια ημών.
    Γιατί άραγες;;
    Έ, εγώ ύστερις πώς να μην τους λέω (φρονώ δικαίως) "Πρώ_ταγκον";;;

    Συγγνώμη αλλά μού ήτο αδύνατον κύριε Μιχαηλίδη να μην τους ρουφιανέψω δια τας λογοκριτικάς μεθόδους των.
    Κι αν οι λοιποί αρθρογράφοι είχον κι εκείνοι μπλογκ, σας βεβαιώ δεν θα εδίσταζα να πάω να ρουφιανέψω κι εις εκείνα τα μπλογκζ τις απαράδεκτες μέθοδες που χρησιμοποιεί ο υπεύθυνος δια την έγκρισιν των σχολίων εις το προαναφερθέν "πολυφωνικό" σάιτ.
    Ρουφιάνεψα και ξεθύμανα.

    Περιμένομεν να θίξετε ες αύριον την σημερινήν καταιγιστικήν επικαιρότηταν ώστε να δυνάμεθα να σχολιάσομεν επιτέλους τα ευτράπελα του καλαματιανού ακροδεξιάτζα που στα '60 του απεφάσισε (οι κακές γλώσσες λένε του παρήγγειλε το Αμέρικα) να το παίξει "αντιφασίστας" σχιαμαχώντας με την ρετρό και μΠΑΤΣΟΚοΕΥΠατζίδικη (εννοώ ότι την έσπειρε το ίδιο το Κράτος προ 30ετίας για πάσα μελλοντική παρακρατική χρήση, αντικομμουνιστική νόσο και εθνοκάπηλη μαλακία και προκειμένου το ίδιο να μπορεί να παρασταίνει το "δημοκρατικό") κατασκευή που φέρει τον τίτλο "Χ_υσή Αυγή".
    Δεν είναι δα και "συνωμοσιολογία" αυτά που υπαινίσομαι.

    Νομίζω;;

    Αλλά άντε να τα υποστηρίξεις αυτά στο Πρώ_ταγκον (θα επαναλάβω για πολλοστή και κουραστική φορά) και να περιμένεις να κάμεις χαΐρι και προκοπή ως σχολιαστής...

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...