Sunday, September 15, 2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΜΠΑΝΑΝΙΑ; Ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ, 65, βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Στα κοινωνικά μίντια είναι από τα «πρόσωπα των ημερών» στην Ελλάδα, καθώς ένα βίντεο (δείτε το, εδώ στο http://youtu.be/wWdut0XaUj8), στο οποίο πρωταγωνιστεί, έχει προκαλέσει μεγάλο σάλο, και θέτει με τον πιο ωμό τρόπο το ερώτημα «επιτέλους, ζούμε σε δημοκρατίες ή μπανανίες;», καθώς επίσης και εκείνου της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Αυτό το μαγνητοσκοπημένο δείγμα, προδίδει τις απαντήσεις. Πρώτον, ζουμε σε μπανανία. Και δεύτερον, αυτό δεν είναι κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά τσίρκο. Πρόκειται για την ψηφοφορία επί του Κώδικα των Δικηγόρων. Από τα 35 μέλη της Επιτροπής, παρίστανται μόνο 3. Ο κ. Κεφαλογιάννης της Νέας Δημοκρατίας. Η κ. Τσάγκρη του ΠΑΣΟΚ. Και η κ. Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ.


 

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ λέει ότι για να περάσει ο Κώδικας, απαιτείται «απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων», που όμως «δεν μπορεί να είναι λιγότεροι από τα 2/5 της Επιτροπής». Ασφαλώς, το 3 δεν είναι τα 2/5 του 35, εκτός αν ξεχάσαμε όλοι τα μαθηματικά μας. Παρόλα αυτά, ξεκίνησε η ψηφοφορία, και όπως θα διαπιστώσετε, ήταν τόσο γελοία που σου’ρχόταν να βάλεις τα κλάματα. Ο κ. Βιρβιδάκης, κατακύρωνε την ψηφοφορία επί κάθε άρθρου χωρίς καν να περιμένει να ακούσει το «ναι» των 2 κυβερνητικών βουλευτών, και αγνοώντας προκλητικά τις αντιδράσεις της βουλευτού της αντιπολίτευσης. (Η κ. Κωνσταντοπούλου, πολλές φορές υπερβαίνει τα όρτια στις αντιδράσεις της, αλλά αυτήν την φορά ήταν πολύ επιεικής, και είχε αόλυτο δίκιο).

ΜΕ αυτόν τον αστείο, και προσβλητικό για την Δημοκρατία τρόπο, υπερψηφίστηκαν τα 166 άρθρα του νέου Κώδικα, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής να θεωρεί αυτονόητο ότι έπρεπε να ανακοινώνει το «ναι», χωρίς πρώτα να το επιβεβαιώνει. Προσέξτε, επίσης, και την … προβατίσια σιωπή των 2 κυβερνητικών βουλευτών. Σχεδόν απολάμβαναν το «τροπάριο» του κ. Βιρβιδάκη που, έτσι όπως θα τον ακούσετε να παπαγαλίζει τα αποτέλεσμα, είναι σαν να βάφτιζε παιδί και να ρωτούσε τον ανάδοχο «απεταξάμην τον σατανά;» και να σταυρώνει το παιδί χωρίς να περιμένει ν’ ακούσει το «απεταξάμην»!.

5 comments:

  1. Αυτό είναι ότι πιο γελοίο έχω δει ποτέ! Την κα Κωνσταντοπούλου δεν τη συμπαθώ αλλά πράγματι είχε δίκιο αύτη τη φορά. Ο κ. Βιρβιδάκης διάβαζε το άρθρο και δεν σήκωνε ούτε τα μάτια λες και μέσα στο έγγραφό του ήταν και το εγκρίνεται κατά πλειοψηφία. Αυτή η διαδικασία είναι άκυρη και επιπλέον γελοία. Μα είναι τόσο τεμπέηδες που δεν πάνε ούτε στις επιτροπές για τις οποίες πληρώνονται επιπλέον.

    Χαρά

    ReplyDelete
  2. Κε Μιχαηλίδη σας ευχαριστούμε για πολλοστή φορά που μας "ανοίγετε" λίγο ακόμα τα μάτια. Βέβαια τώρα πήγανε να μας βγούμε εντελώς με αυτό το απίστευτο βίντεο. Τραγικό για μια δήθεν Δημοκρατική Ελλάδα. Δύο σχόλια.

    1. Αν δεν κάνω λάθος ο Κυρ. Βιρβιδάκης είναι υφυπουργός ΕΣΠΑ, δηλαδή επικεφαλής του σπουδαιότερου ίσως εργαλείου για να βγούμε στην δήθεν προσδοκώμενη Ανάπτυξη, διαχειριζόμενος πολλά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι δυνατόν η Ελλάδα να πάει μισό βήμα μπροστά με τέτοιες φάτσες επικεφαλής σε έναν πόλεμο που βρισκόμαστε ; (εμείς βρισκόμαστε, αυτοί ; δεν νομίζω...)

    2. Φανταστείτε στην θέση του να έκανε ακριβώς το ίδιο με το ίδιο χαμόγελο και κυνικότητα ένας από τον Σύριζα, π.χ. ο κ. Λαφαζάνης τι θύελλα θα ξεσήκωνε στα ΜΜΕ ; στα καθοδηγούμενα κανάλια και δημοσιογράφους.

    3. Που είναι τα ΜΜΕ που εξαφάνισαν το θέμα ; η νέα αντικειμενική υποδειγματική ΔΤ ; που είναι ο ΣΚΑΙ, τα άλλα κανάλια της οργής, δεν έπρεπε να παίξει το θέμα για να καταλάβουμε λίγο τι παίζεται μέσα στην Βουλή ; μάλλον νερό στον μύλο της ΧΑ ρίχνουν τέτοιες συμπεριφορές και θα το πληρώσουμε ακριβά φοβάμαι.

    ReplyDelete
  3. Και μετά μου λες Χρήστο μου για τα βιβλία.
    Το παραπάνω βιντεάκι είναι η απόλυτη εξαθλίωση της παιδείας των ανθρώπων. Για ποια Δημοκρατία και Ελευθερία του λόγου συζητάμε; Για ποιό πολιτικό σύστημα και για ποιούς νόμους;
    Αυτές οι συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε πολιτισμένους ανθρώπους-κράτη. Απέραντη θλίψη με κυριεύει και θυμός για όλο αυτό!!! ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!

    ReplyDelete
  4. Η απολυτη ξεφτιλα του Ελληνικου κοινοβουλιου.

    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

    ReplyDelete
  5. Ολα ειναι φυσικο επακολουθο της σαπιλας του συστηματος αρα των ανθρωπων που το υπηρετουν και επωφελουνται.Πρεπει να αδειασει η
    βουλη να θειαφιστει και να ασβεστωθει για να φυγουν τα μικροβια
    και τελος να γινει ενας αγιασμος με καινουριους βουλευτες αυτη τη φορα.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...