Saturday, September 28, 2013

"ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ..."

 
 
 
Στο εισαγγελικό πόρισμα, επί του οποίου στοιχειοθετείται η κατηγορία της "συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση", και που οδηγεί από νωρίς το πρωί σήμερα στην έκδοση εντάλματος σύλληψης 36 στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται ότι έχουν διαπραχθεί "και άλλες αξιόποινες πράξεις", όπως ειναι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ερευνάται ποιοί και πως χρηματοδοτούσαν την Χρυσή Αυγή για να προβάινει σις έκνομες δραστηρότητές της. Και ήδη υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν συγκεκριμένα πρόσωπα.
 
Μαύρο χρήμα έχει ξεπλυθεί και από τις δραστηριότητες "προστασίας" που επέβαλαν μέλη της Χρυσής Αυγής σε πολλούς καταστηματάρχες. Τους εκβίαζαν, και ζητούσαν χρήματα, τα οποία δεν γνωρίζουμε που πήγαιναν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις έπόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν και προσαγωγές ατόμων, ακόμα και από τον επιχειρηματικό κόσμο, που χρηματοδοτούσαν την Οργάνωση.
 
 

Πριν από λίγο, σε tweet του ο Χάννες Σβόμποτα, μέλος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, έγραψε:
 

"I am happy about the strong action of Greek authorities against Golden Dawn and hope it is based on a clear legal basis."
 
"Είμαι ευτυχής για την δυναμική δράση των ελληνικών αρχών εναντίον της Χρυσής Αυγής, και ελπίζω (η δράση αυτή) να βασίζεται σε ξεκάθαρη νομική βάση".
 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατά τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του Ν.Μιχολολιάκου στο σπίτι του στη Πεύκη μετά τη σύλληψή του, βρέθηκαν 3 όπλα για τα οποία δεν υπάρχει η απαιτούμενη άδεια. Τα όπλα αυτά μεταφέρθηκαν για βαλλιστικό έλεγχο από την αστυνομία.







 
Στο link αυτό, http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-19983571, μπορείτε να παρακολουθήσετε τι έλεγε στις 17 Οκτωβρίου τυ 2012 στον Βρετανό δημοσιογράφο Paul Mason στην εκπομπή Newsnight του BBC, ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής, που είναι ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν το πρωί. Η φράση του "είμαστε σε εμφύλιο πόλεμο", λέει πολλά. Μόνο που τότε δεν δίναμε σημασία μεγάλη.
 
 

 

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...