Thursday, September 12, 2013

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ!...


 
Ο ΑΝΔΡΑΣ με μεγάλους όρχεις. (Χρησιμοποιώ τον επιστημονικό όρο, αν και σ’αυτό που θέλω να πω ταιριαζει περισσότερο ο καθομιλούμενος όρος «άνδρας με αρχίδια», και συμπαθάτε με! Με τσίγκλησε, όμως, πολύ το χθεσινό άρθρο που διάβασα στο philenews (portal της κυπριακής εφημερίδας "Φιλελεύθερος") σύμφωνα με το οποίο το μέγεθος, λέει, των όρχεων του ανδρός είναι αντιστρόφως ανάλογο προς την συνεισφορά του στο μεγάλωμα και στην ανατροφή των παιδιών του. Με πιο απλά λόγια, εκείνος που τα έχει μεγάλα, είναι συνήθως αδιάφορος, ενώ εκείνος που τα έχει μικρά είναι «δώσ’ μου παιδιά να τα αναθρέφω»! Η έρευνα έγινε από το πανεπιστήμιο της Ατλάντα και δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of  the National Academy of Sciences.

ΕΚΕΙΝΟ, όμως, που ενδιαφέρει εμένα, είναι ότι το εύρημα αυτό το έχουνε εντοπίσει εδώ και δεν ξέρω πόσα χρόνια οι αθάνατοι Έλληνες. Η απρεπής φράση «στ’ αρχ… μου», εκφωνείται συνήθως από άνδρες που τα έχουν, ή νομίζουν πως τα έχουν μεγάλα. Και είναι προφανές ότι ένας τέτοιος, ζαμανφουτίστας άνδρας, δεν είναι δυνατόν να συνεισφέρει τίποτα στο μεγάλωμα των παιδιών του, παρά μόνο το βάρος των αχαμνών του. Επίσης, όσοι παρακολουθείτε (για χιλιοστή φορά) τη σειρά του Αντέννα «Το Καφέ της Χαράς», θα έχετε προσέξει ότι ο συμπαθής καφετζής του χωριού, ο Φατσέας με τ’ όνομα, επιβεβαιώνει πανηγυρικά το εύρημα των Αμερικανών, χωρίς κάν να χρειάζεται να γίνει ανάλυση μεγάλου δείγματος.

ΔΕΝ υπάρχει επεισόδιο στο οποίο να μην τον έχουμε ακούσει να επαίρεται για τον ανδρισμό του, αφήνοντας χοντρά υπονοούμενα για το «ειδικό βάρος» που κουβαλά ανάμεσα στα σκέλια του. Ταυτόχρονα δε – και εδώ έρχεται η επαλήθευση – δεν κουράζεται να λέει στην κακομοίρα την γυναίκα του, όταν αυτή του ζητά να την βοηθήσει λίγο με το σπίτι ή το παιδί, ότι «αυτές οι δουλειές είναι μόνο για τους ντιντήδες», εννοώντας τους ομοφιλόφιλους! Οι οποίοι, κατά την «αθάνατη νεοελληνική αντίληψη» θα πρέπει ex officcio να έχουν και μικρούς όρχεις!

ΥΓ.: Το θέμα αυτό μου προέκυψε απροσδόκητα, καθώς έψαχνα στο Ίντερνετ χθες για κάποια ενδιαφέροντα πολιτικά πρόσωπα!

2 comments:

  1. Καλησπέρα Χρήστο μου

    Καλό φθινόπωρο σε όλους μας λοιπόν. Συγχωρέστε με αλλά αρνούμαι να πω καλό χειμώνα ακόμη.
    Επανέρχομαι δριμύτερη(ελπίζω) διαβάζοντας αυτό σου το άρθρο, το οποίο ομολογουμένως με έκανε και γέλασα γιατί διαβάζοντάς σε, προσπάθησα να φανταστώ το πρόσωπό σου και τα συναισθήματα που αποτυπώθηκαν σε αυτό (θυμός, αγανάκτηση).
    Παρόλα αυτά για να απαντήσω στα γραφόμενά σου με μια φράση. Σε αυτή τη χώρα αυτή η νοοτροπία μας κατακλύζει...

    ReplyDelete
  2. :) :( κλαυσίγελως...

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...