Monday, July 8, 2013

ΣΚΕΨΕΙΣ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ

«TO ΚΥΠΡΙΑΚΟ είναι το μεγάλο μας εθνικό θέμα», δήλωσε από τη Λευκωσία ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Και μόνο που το ακούω πια αυτό, ειλικρινά εκνευρίζομαι. Διότι το ακούω χρόνια. Και ξέρω ότι δεν είναι αληθές. Διότι εάν ήταν αληθές, δεν θα χρειαζόταν να το λένε συνεχώς. Διότι θα φαινόταν και στη πράξη.

ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχει και ο Κύπριος ευρωβουλευτής (ΑΚΕΛ) Τάκης Χατζηγεωργίου, και δεν αφήνει το τεράστιο θέμα της παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων Ευρωπαίων αξιωματούχων, αλλά και απλών πολιτών, τόσο στη Γηραιά Ήπειρο, όσο και στις ΗΠΑ από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Και έχει δίκιο που, με συνεχείς επερωτήσεις και παρεμβάσεις του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναδεικνύει την υποκρισία των διαφόρων χωρών.

ΑΠΟ τη μία καταδικάζουν αυτήν την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και από την άλλη να αντιμετωπίζουν τον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον άνθρωπο που ξεκίνησε τις αποκαλύψεις στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» περίπου ως τον χειρότερο εγκληματία επί γης. Αρνούνται να του χορηγήσουν πολιτικό άσυλο, φοβούμενοι τις επιπτώσεις που θα γευτούν από την χώρα που είναι έκθετοι σε αυτήν την τρομερή κατασκοπεία.

«Γιατί να μην μπορεί η ΕΕ να δώσει άσυλο και υπηκοότητα σε έναν άνθρωπο, ο οποίος υπερασπίστηκε με την πράξη ένα τόσο υπέρτατο αγαθό;» αναρωτιέται δικαίως ο Ευρωβουλευτής.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ & ΥΙΟΣ. Διαβάζω στις εφημερίδες ότι υπάρχει νομικό κώλυμα για την έκδοσή τους στην Ελλάδα, ώστε να καταθέσουν στη δίκη Τσοχατζόπουλου, μιας και ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Αμυνας, σαφώς ενέπλεξε τον Κύπριο πολιτικό και τον γιό του, Μιχάλη, στην υπόθεση με τις μίζες και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Από την αρχή, ο κ. Μιχαηλίδης διαλαλεί ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην υπόθεση. Όμως, η απορία ενός αφελούς πολίτη είναι «γιατί, τότε, δεν πάει αμέσως από μόνος του στην Αθήνα, να καταθέσει στη δίκη ώστε να αποδειχτεί πανηγυρικά αυτό που υποστηρίζει;». Το λέει, άλλωστε, και η λαϊκή ρήση: «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται». Έτσι δεν είναι, υπουργέ μου;

ΗΛΙΟΣ ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ. Υπέροχο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, το οποίο παραποίησε ο ασυγκράτητος σε όλα Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμένος δίνοντας σε ένα σκάφος αναψυχής του, που μάλιστα το είχε εγγεγραμμένο σε off-shore εταιρεία, το ατυχές όνομα «Iliatoras of London»! Ας μη μιλήσω για IQ, δεν ωφελεί.

ΘΑ ΠΩ μόνο ότι ο εν λόγω Ελλαδίτης πολιτικός, στα πολλά μεγάλα λόγια που συνηθίζει να εκστομεί, είχε εξαπολύσει, και πολύ πρόσφατα μάλιστα, μύδρους εναντίον των «φορολογικών παραδείσων», και όσων συμπατριωτών μας καταφεύγουν σε αυτούς για «να μην πληρώσουν φόρους στην πατρίδα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Τα Νέα», παραθέτει αυτές τις μέρες αδιάσειστα στοιχεία που όχι μόνο αποδεικνύουν την εγγραφή του «Λονδρέζικου Ηλιάτορα» (μη ξεράσω!) σε εταιρεία στο Isle of Man, αλλά αποκαλύπτουν και «συντονισμένες προσπάθειες πατέρα και υιού (υιός είναι ο Πάνος, πατήρ ο Ηλίας) να αποκρυβεί ποιος ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σκάφους, όχι μόνο για πολιτικούς, αλλά και για φορολογικούς λόγους».

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, θυμήθηκα εκείνο το ωραιότατο τραγούδι της Αφροδίτης Μάνου που λέει «που πας, καραβάκι, με τέτοιον καιρό;». Αναφέρεται στην Ελλαδίτσα μας.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...