Tuesday, February 5, 2013

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ

Στη διαφθορά. Που ακόμα και τώρα, εν καιρώ κρίσης, ζει και βασιλεύει. Γιατρός ζητεί φακελλάκι. Υδραυλικός δεν δίνει απόδειξη. Δημαρχος απαιτεί μπαξίσι για να βγάλει άδεια σε μαγαζί. Καθηγητής θησαυρίζει από ιδιαίτερα και δεν δηλώνει μία.

Χιλιάδες ιστορίες, που βαρεθήκαμε να τις ακούμε και να τις βιώνουμε. Χιλιάδες ιστορίες που μας κάνουμε να νοιώθουμε ανίσχυροι σε ένα κράτος που τους Νόμους τους έχει μόνο για μόστρα, ή μόνο για τους αδύναμους. Ο Ψωμιάδης, της ΑΕΚ, πήρε κι άλλη αναβολή. Όταν, και εαν ξαναπάει η υπόθεση της υπεξαίρεσης χρημάτων από τα ταμεία της ομάδας, θα έχουν κλείσει κιόλας 9 χρόνια.

Το βιντεάκι που ανεβάζω εδώ, δίνει κάποια ελπίδα. Κάποιοι άνθρωποι, είπαν "φτανει πια", και μαζεύτηκαν να δουν τι μπορεί να κάνουν. Ασφαλώς, δεν μπορουν να αντικαταστησουν ουτε την αστυνομία, ούτε τους δικαστές. Μπορουν, όμως, να στείλουν προς όλους, και κυρίως προς τους διεφθαρμένους, ένα ηχηρό μηνυμα που θα λέει "ρε μάγκες, μη νομίζετε ότι δεν σας ξέρουμε", ή "ρε παιδιά, υπάρχουμε και εμείς, που δεν γουστάρουμε αυτήν την κοινωνία που αποτελείτε".

Μπείτε στο site τους. Κι αν σας πείθουν, βοηθήστε τους.
 

1 comment:

  1. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ ξεκίνησα ήδη τη δράση μαζί τους. Αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...