Sunday, February 17, 2013

ΟΙ ΠΟΥΡΟΥΔΕΣ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ




Η μόνη έκπληξη του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Κύπρου ήταν ότι τα exit-polls των 5 μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών του νησιού, έπεσαν απελπιστικά έξω και προέβλεψαν ότι δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος.

Έδιναν στον Νίκο Αναστασιάδη (Πρόεδρο του δεξιού ΔΗΣΥ), ποσοστό κοντά στο 52%, που ήταν αρκετό, όχι μόνο για να εκλεγεί Πρόεδρος, αλλά για να κάνει τους οπαδούς του στην γεννέτειρά του, Λεμεσό, να πάρουν τον αυτοκίνητόδρομο για Λευκωσία κορνάροντας πανηγυρικά!

Στα μισά της διαδρομής αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω, γιατί η γρήγορη καταγραφή των υπαρκτών, πλέον, επίσημων αποτελεσμάτων, έδειχνε ότι το ποσοστό του δεν θα ξεπερνούσε τελικά το 45% (όπως και έγινε), και ότι θα έπρεπε να φυλάξουν «τες πουρούδες τους» (η κόρνα, στα κυπριακά), για την επόμενη Κυριακή.

Τότε, αντίπαλοςτου Νίκου Αναστασιάδη, θα είναι ο γενετιστής Σταύρος Μαλάς, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό γύρω στο 27%, υποστηριζόμενος από το αριστερό ΑΚΕΛ, και πλέον κάνει όνειρα τρελλά.

«Νάτος, νάτος, ο Πρόεδρός μας», φώναζαν κάτω από το μπαλκόνι των γραφείων του ΑΚΕΛ οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του κόμματος, που όταν πιάσουν όμως στα χέρια τους καμιά αριθμομηχανή, θα συνειδητοποιήσουν ότι ο «Πρόεδρός τους», για να γίνει κανονικός Πρόεδρος, πρέπει να πάρει στον β’ γύρο σχεδόν όλο το ποσοστό, 25% περίπου, που πήρε ο τρίτος υποψήφιος, ο ανεξάρτητος Γιώργος Λιλλήκας.

Από την άλλη, ένα 5%, μόλις, αυτού του ποσοστού, χρειάζεται ο Αναστασιάδης, για να περάσει το 50% και για να ξαναξεκινήσουν οι αυτοκινητοπομπές των συντοπιτών του στη Λεμεσό για τη Λευκωσία να τον αποθεώσουν ως Πρόεδρο. On hold, εν τω μεταξύ, θα παραμείνει και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να τραγουδήσει στην θριαμβευτική «ενθρόνιση» του νέου Προέδρου, σε ένα κλειστό γυμναστήριο που φέρει το όνομα «Τάσσος Παπαδόπουλος»...

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...