Saturday, January 19, 2013

ΝΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΕΓΩ


Ανθρώπους σαν τον Ασίφ Μοχιουντίν, 29, από το Μπαγκλαντές, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα δέχτηκε άγρια και άνανδρη επίθεση από φανατικούς ισλαμιστές στη Ντάκα. Τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στο στήθος και τώρα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση - ευτυχώς, όμως, οι γιατροί λένε πως θα γίνει καλά. Τονίζουν όμως ταυτόχρονα, πως δεν έχουν καμμία αμφιβολία ότι εκείνοι που του επιτέθηκαν, είχαν αποκλειστικό στόχο να τον σκοτώσουν.

Ο Ασίφ είναι από εκείνους τους γενναίους μπλογκερς οι οποίοι χρησιμοποιούν το "βημα" αυτό για να αναδείξουν μιαν αδικία, και για να "ζητήσουν" από τον υπόλοιπο κόσμο, αυτήν την αδικία να μην την αποσιωπήσουν. Η οικογένειά του ανησυχεί για την ασφάλειά του, αφου δεν έχει καμμία απολύτως αστυνομική προστασία.

"Ο Ασιφ Μοχιουντίν επιμένει να εκφράζει ελεύθερα και θαρραλέα την φωνή του κατα του ισλαμικού εξτρεμισμού", δήλωσε σημερα η αρχισυντάκτρια της Ντόϊτσε Βέλλε, Ούττε Σέφερ. "Είναι από εκείνους τους γενναίους ανθρώπους στον κόσμο, που αποκαλύπτουν την αδικία όπου ατή υπάρχει, και αγωνίζονται με κίνδυνο της ζωής τους εναντίον του μίσους και της καταπίεσης".

Το blog του Ασίφ είναι από τα πιο δημοφιλή στο Μπαγκλαντές. Μια χώρα όπου το 90% του πληθυσμού της είναι Μουσουλμάνοι.

1 comment:

  1. Αν ο καθένας απο εμάς σκεφτόταν σαν τον Ασίφ ,ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος.Μακάρι ο Θεός να τον βοηθήσει ν'αναρρώσει και να συνεχίσει το ευλογημένο έργο του...

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...