Monday, January 14, 2013

Ο Σκάρος

Σήμερα που βαραίνει λίγο η μέρα μου, η "καλημέρα" έρχεται από τον Γιώργο Μάγκα στο κλαρίνο, ο οποίος παίζει ένα κομμάτι που λέγεται "Σκάρος". Θα τον ακούσετε τον Σκάρο, όχι μόνο ως οργανο, αλλά ως πουλί - σαν να μπλέκονται σε ένα η μυσική με το κελάηδημα. Ό,τι άλλο αν πεις, πλεονασμό θάναι.

(*) Στα comments, μπορειτε να διαβάσετε ένα εύστοχο σχόλιο αναγνωστη μας, που δίνει, ορθως, διαφορετική εξήγηση από μένα στον τίτλο "Σκάρος".

Καλή ακρόαση.
 

2 comments:

  1. Αγαπητέ, καλημέρα!
    Εξαιρετικό το μουσικό κομμάτι που μοιραστήκατε μαζί μας! Για όσους δεν γνωρίζουν, ονομάζεται Σκάρος επειδή είναι μελωδία που παίζουν οι τσοπάνηδες στο καλάμι τους (φλογέρα καλαμένια) όταν σκαρίζουν (βγάζουν για βοσκή σε λιβάδι) τα πρόβατά τους.

    ReplyDelete
  2. Οκ, γνωστή σε μένα η ερμηνεία της λέξης Σκάρος από τον αναγνώστη. Αυτό που μου έκανε φοβερή εντύπωση ήταν η ετικέτα στο τραγούδι Petrilia κι η διαπίστωση ότι τελικά είναι ο φίλος Βασίλης Αργύρης με την καταπληκτή δουλειά του για τη διατήριση της παράδοσης του χωριού και της Αργιθέας.

    Χαρά

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...