Wednesday, August 31, 2011

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

23% ΦΠΑ επιβάλλεται από σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου, σε πολλά είδη και υπηρεσίες, στα πλαίσια των μέτρων που ζήτησαν οι δανειστές μας από την κυβέρνηση ώστε να μειωθεί, λέει, το έλλειμα. Έτσι, λοιπόν, από σήμερα θα ακριβύνει η αστακομακαρονάδα αλλά και το σουβλάκι μας.

9 από τα 177 κρατικά νοσοκομεία της Ελλάδας που απάντησαν σε ερωτηματολόγιο από την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος, παραδέχτηκαν ότι έχουν άδεια διαχείρησης στερεών απιοβλήτων. Τα 164 νοσοκομεία, ή μάλλον οι διοικήσεις τους, αγνοούσαν ότι όφειλαν να είχαν τέτοια άδεια. Έπειτα από κατεγγελία στη Βουλή της Ειδικής Γραμματέως Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρίας Μαργαρίτας Καραβασίλη, δήμαρχοι πολλών περιοχών λάμβαναν την μιζα τους για να δέχονται επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα στις χωματερές τους. 




15.000 τόνοι μολυμαστικών απόβλητων κάθε χρόνο, εκ των οποίων 7,5 τόνοι εναποτίθενται στα Λιόσια κάθε μέρα, ενώ οι υπόλοιποι αναμειγνύονται με οικιακά απορρίμματα και καταλήγουν σε χωματερές, είπε η κ. Καραβασίλη. 
Περισσότερα στοιχεία για αυτό το θέμα, στο πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση του "Βήματος": http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=417321&h1=true


88 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τις συριακές αρχές ενώ τελούσαν υπό κράτηση λόγω συμμετοχής τους στις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις τον περασμένο Ιούλιο. Αυτό ανακοινωσε χθες η Διεθνης Αμνηστία. Για ένα κόμμα στην Ελλάδα, που συνήθως πλειοδοτεί στην υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, τα συμβαίνοντα στην κοντινή μας Συρία του συντρόφου Άσαντ δεν είναι άξια λόγου, και αυτό εξηγεί και την προκλητική σιωπή, επί τούτου, και της εφημερίδας που διαλαλεί του κόμματος τις θέσεις.


40.000 δολλάρια ξόδεψε η Facebook τις πρώτες 21 μέρες της καινούργιας εκστρατείας της που ανταμείβει τους χρήστες που την βοηθούν να ανακαλύψει και να κλείσει "τρύπες" στο σύστημά της που επιτρέπουν την εισβολή ιών.7000 δολλάρια πλήρωσε η Facebook σε έναν μόνο χρήστη της, που ειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο, που την βοήθησε να ανακαλύψει και να εξοντώσει 6 ιούς.


16,5 εκατομμυρια τουρίστες, εκτιμά η Ενωση Ξενοδόχων, ότι θα έχουν επισκεφθει τη χώρα μας ως το τέλος της φετεινης, θερινής, τουριστικής σεζόν. Πιστεύεται ότι η εντυπωσιακή (ιδίως στην υπό οικονομική δυσμένεια Ελλάδα) αύξηση του αριθμου του εισερχόμενου τουρισμού οφείλεται στην ανάκαμψη των οικονομιών της Ευρώπης, στις ταραχές στις χώρες της Βόρειας ΑΦρικής, στη διατήρηση των τιμών των ξενοδοχείων σε ανταγωνιστικά επίπεδα και στη βελτίωση του ρυθμού έκδοσης βίζας σε Ρώσους πολίτες.

47 πανεπιστημιακές σχολές τελούν, αυτήν την στιγμή (8.30 πρωί 31.08.2011) υπό κατάληψη από φοιτητές (;) που αντιδρούν έτσι στο νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, με ευρεία συναίνεση 250 βουλευτών, από την Εθνική Αντιπροσωπεία. Μαζί με μερίδα της λεγόμενης "επιστημονικής κοινότητας", οι εν λόγω καταληψίες ανήκουν προφανώς στην "μεγάλη Ελλάδα" που δεν θέλει να αλλάξει ποτέ τίποτα στον τόπο. Γιατί, εάν αλλάξει, θα χάσουν τα αμέτρητα αγαθά (υλικά και μη) που χρόνια τωρα απολαμβάνουν.

 14 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο της Νταϊάνα Φράνσις Σπένσερ, πριγκηπισας της Ουαλίας και σύζυγος του Καρόλου, διαδόχου του βρετανικού θρόνου. Σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Παρίσι, μαζί με τον τότε σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγιέτ, γιό του ιδιοκτήτη, εκείνον τον καιρό, του φημισμένου πολυκαταστηματος Harrod's του Λονδίνου. Μέχρι σήμερα διατυπώνονται απόψεις και δημοσιεύονται στοιχεία που συνηγορουν υπέρ της θεωρίας του Μωχάμεντ Αλ Φαγιέτ, που εξαρχής φώναζε ότι ο γιός του και η Νταιάνα δεν πέθαναν από τυχαίο τροχαίο, αλλά δολοφονήθηκαν από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες, κατ' εντολήν του Μπάκινγχαμ, που ποτέ δεν συμβιβάστηκε με την ιδέα "να μολυνθεί με μουσουλμανικό αίμα, το γαλάζιο των μοναρχών".

2 comments:

  1. Μα πως, το αδικείτε το κόμμα του λαού. Η εφημερίδα του κόμματος μιλά για "ένοπλες ομάδες". Ο λαός της Συρίας που έχει βγει στους δρόμους αψηφώντας τους φονιάδες είναι "ένοπλες ομάδες". Τα παιδιά (ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΟΛΕ!!!) που βασάνισαν και σκότωσαν οι ασφαλίτες του Άσαντ ήταν μέλη "ένοπλων ομάδων". Θα ήταν αστείοι (οι ΚΚΕδες) αν δεν ήταν τόσο απόλυτα χυδφαίοι...
    CHRISTOPHER

    ReplyDelete
  2. Είναι κρίμα ακόμα και σοβαροί δημοσιογράφοι να έχουν πέσει τόσο πολύ έξω μετά την προπαγάνδα της ένδοξης υπουργού και της εντεταλμένης κουστωδίας της από οσφυοκάμπτες πανεπιστημιακούς του εξωτερικού.
    Όσοι δουλεύουμε σ' αυτό τον χώρο πρέπει επιτέλους να υπερασπιστούμε την αλήθεια μας που κατασυκοφαντήθηκε από κομματόσκυλα που σηκώνουν τη σημαία του σοφού για τα περί την παιδεία.
    Οι διεφθαρμένοι που τρέφουμε στον κόρφο μας επαληθεύουν τα ποσοστά που ισχύουν στον κάθε χώρο (σκεφτείτε τους τραμπούκους στον δικό σας χώρο).
    Η παιδεία έτσι και αλλοιώς έχει απομείνει παγκοσμίως αγώνας προσωπικός όσων επιμένουν να νοιάζονται για τους μαθητές τους. Όλα τα άλλα δεν είναι τίποτε άλλο από δια βίου κανιβαλισμός για απόκτηση δεξιοτήτων.
    Με ειλικρινή λύπη
    Ένας Έλληνας πανεπιστημιακός που απολαμβάνει χρόνια τώρα τα αμύθητα υλικά και μη αγαθά της εργασίας του.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...