Sunday, January 23, 2011

Του νόμου το γράμμα, ή η υπερβολή;



Ενας πεζός κτυπήθηκε από φορτηγό. Εσπασε τον αγκώνα του, και υπέστη και άλλους μικροτραυματισμούς. Μετα το ατύχημα, το έρριξε στο ποτό. Έπινε πάρα πολύ, ανέπτυξε "κλινικό αλκοολισμό", με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του. Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια, αφού δικηγόρος έπεισε τον πεζό ότι τα σοβαρά προβλήματα στη υγεία του, εξαιτίας του αλκοολισμού, ξεκίνησαν από τότε που τον κτύπησε το φορτηγό. Γιατροί κατέθεσαν ότι "ο πόνος και η διάθεση" του ανθρωπου, ηταν αποτέλεσμα εκείνου του ατυχήματος, αλλά και σε συνδυασμό με γενετική προδιάθεσή του, αφου και οι δύο γονείς του ηταν αλκοολικοί. Ο δικαστής, στην περιφέρεια της British Columbia, στον Καναδά, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "το πρόβλημα με αλκοόλ δημιουργήθηκε μετα το ατύχημα, και ότι "μια τέτοια εξέλιξη ειναι προβλέψιμη". Επιδικάστηκε στο θυμα μια γενναία αποζημίωση.

Τέτοιες ωραίες ιστορίες νομικής υπερβολής, ή σχολαστικότητας, όπως το πάρει κάποιος, μπορείτε να βρείτε στο Site της Ημερας, που αναφέρεται στην πλαϊνή στήλη.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...