Wednesday, January 12, 2011

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Η Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ επισκέφθηκε σήμερα την Κύπρο. Στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Χριστόφια, τόνισε ότι ενώ εκείνος καταβάλει προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, κάτι τέτοιο δεν γίνεται από την άλλη πλευρά. Έντονα αντέδρασαν για αυτά της τα λεγόμενα η Άγκυρα και οι Τουρκοκύπριοι. Η κ. Μέρκελ ανέβηκε σε ένα φυλάκιο των Ηνωμένων Εθνών στη λεγόμενη «νεκρή ζώνη» της Λευκωσίας και, αντικρίζοντας τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, θυμήθηκε το τείχος που χώριζε και την δική της πατρίδα, και διαβεβαίωσε ότι η χώρα της θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεραστεί ο διαμελισμός της Κύπρου. Μεγάλη ικανοποίηση στη Λευκωσία και στην Αθήνα για τα όσα είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά την πρώτη της επίσκεψη στην διαιρεμένη Κύπρο.

Πέθανε σήμερα στα 83 του χρόνια ο βαρύτονος Τζόν Μοδινός. Δίδαξε τραγούδι στη Ζυρίχη και στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης. Τραγούδησε μαζί με τον Λουτσιάνο Παβαρότι, τον Πλάθιντο Ντομίνγκο, την Μονσερά Καμπαγιέ, κ.α.


2 comments:

  1. Κύττα να δείς που θ'αρχίσω να τη συμπαθώ τη Φράου Μέρκελ !!!

    ReplyDelete
  2. Η Μέρκελ άνει τη δουλειά της Margo μου. Και την κάνει καλά. Μακάρι να είχαμε και εμείς μια τέτοια φράου στην πολιτική μας.

    χρ.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...