Monday, January 24, 2011

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν, και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, πολλοί από αυτούς βαριά, από βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Ντεμοντέτοβο της Μόσχας. Επιθεωρητές της αστυνομίας είπαν ότι η έκρηξη που έγινε στην αίθουσα αφίξεων προκλήθηκε από «βομβιστή αυτοκτονίας». Ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, που ανέβαλε την αποχώρησή του για το Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, δήλωσε ότι εκείνοι που ευθύνονται για την επίθεση θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.

Σε απεργία πείνας κατεβαίνουν από αύριο 300 μετανάστες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, ζητώντας τη νομιμοποίησή τους και την ίση μεταχείρισή τους -σε επίπεδο πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων- με τους με τους Έλληνες εργαζόμενους. Εν τω μεταξύ, διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει η εγκατάστασή τους στη Νομική Σχολή Αθηνών. Οι μετανάστες, που έφτασαν χθες στο λιμάνι του Πειραιά από τα Χανιά, προέρχονται κυρίως από αραβόφωνες χώρες της Βόρειας Αφρικής και εργάζονται ως επί το πλείστον σε αγροτικές δουλειές και οικοδομές.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...