Tuesday, January 15, 2019

Έτσι μπράβο!...*



Μετατρέψτε το Μέγαρο Μουσικής σε Σπόρτιγκ. Κάντε το φεστιβάλ της νεολαίας σας στο Νιάρχος. Ζητήστε τη Στέγη Τεχνών και Γραμμάτων για το επόμενο Συνέδριό σας. Μετατρέψτε το Ζάππειο σε εντευκτήριο των ιδεών σας. Αλώστε την Ελλάδα με χρήματα του κεφαλαίου που τόσο μισείτε να απολαμβάνετε.
Ισοπεδώστε ό,τι ακόμα έχετε αφήσει όρθιο. Διχάστε τον λαό μέχρι να μείνετε μόνο εσείς ως τέτοιος. Κατοχυρώστε την πατέντα σας ότι ένα κράτος, εκτός από δανεισμό και φορολογία, μπορεί να βρει και από άλλες πηγές χρήμα. Έχετε γαλουχήσει γενιές επί γενεών να πιστεύουν σ' αυτόν τον προοδευτικό σας μύθο. Διαδώστε λοιπόν την ευφυΐα σας. Είναι κρίμα να την στερηθεί η υπόλοιπη ανθρωπότης.
Πάρτε ξέμπαρκους και από άλλα κόμματα. Κάντε τον Καμμένο επίτιμο, τόσες χαρές σας πρόσφερε ο άνθρωπος. Γράψτε εγχειρίδια πολιτικής αλχημείας, θα βγάλετε και φράγκα. Έχετε άστρο. Ό,τι δοκιμάζετε, σας βγαίνει.
Κάνατε άνω-κάτω όλα τα μικρά κόμματα. Βάλτε στο επικρατείας σας κάθε λιγούρη. Δώστε στον Κουίκ παράσημα νάχει. Μοιράστε πλεόνασμα σε ό,τι πετάει και ονομάστε το κοινωνική πολιτική.
Φτιάξτε φυτώρια εκκολαπτόμενων πολιτικών, νάχετε εφεδρείες για κάθε ψηφοφορία. Δώστε ταλεντάκια σας με υποσχετική σε άλλους, και πάρτε τους ξανά όταν παραστεί ανάγκη. Διδάξτε το αξίωμα του πειθήνιου βουλευτή, να το μάθουν κι άλλοι.
Τώρα που τοποθετήσατε ναύαρχο στο Υπουργείο Άμυνας, ανώτατη δικαστή στο Ανταγωνισμού, συνεχίστε την καινοτόμα πολιτική σας, να κλειδώσει θεσμικά όλη η χώρα. Βάλτε τον Κουφοντίνα θεσμοφύλακα. και τον Ρουβίκωνα μαντρόσκυλο στην Αυλή των Θαυμάτων σας.
Όντως, μέσα σε 4 χρόνια φτιάξατε μια εντελώς διαφορετική Ελλάδα...
(*) Κείμενό μου, που αναρτήθηκε χθες 14.01.2019 στον λογαριασμό μου στο Facebook

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...