Monday, January 13, 2020

ΑΠΩΛΕΙΕΣ




Απώλεια 1: Ζορζ Ντιμπέφ, ένας από τους μεγαλύτερους οινολόγους του 20ου αιώνα, αυτός που μετέτρεψε την έναρξη πώλησης της ετήσιας σοδειάς ενός λίγο γνωστού γαλλικού κρασιού, του Μποζολέ Νουβό (Beaujolais Nouveau), σε παγκόσμιο φαινόμενο, απεβίωσε την 5η Ιανουαρίου σε ηλικία 86 ετών. Τον είχαν ονομάσει «Πάπα του Μποζολέ».


Απώλεια 2 : Ντέϊβιντ Στερν, πρώην Επίτροπος της Εθνικής Ένωσης Καλαθόσφαιρας της Αμερικής, γνωστής παντού με τα αρχικά NBA, ο άνθρωπος που όσο λίγοι έβαλε την σφραγίδα του στο να αλλάξει εντελώς το άθλημα, τον τρόπο με τον οποίο «κυβερνάται». Σε μια μακρά περίοδο 30 ετών το μετέτρεψε σε ελκυστικό και εξαιρετικά κερδοφόρο παγκόσμιο προϊόν, εγκαινιάζοντας πρωτοποριακές συνεργασίες στην προώθηση (marketing) και προβολή (media) του συναρπαστικού αυτού αθλήματος, που σήμερα το ακολουθούν πιστά (άρα είναι και πελάτες του) δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Μια απλή αναζήτησε στο Google, μπορεί όποιες ενδιαφέρεται και για τους ανθρώπους πίσω από τα φώτα της λάμψης και της δημοσιότητας, να μάθει περισσότερα πράγματα για αυτόν τον άνθρωπο, που σίγουρα έχει θέση στην Ιστορία. Ο Στέρν απεβίωσε ανήμερα Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 77 ετών.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...