Monday, May 27, 2013

ΚΑΛΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΝΖΥΜΟ Q10



Μια απλή ουσία, που υπάρχει στον οργανισμό αλλά κυκλοφορεί επίσης σε μορφή συμπληρώματος, μπορεί να μειώσει τους θανάτους από καρδιακό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Δανία.

Επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Κοπεγχάγης διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που μαζί με τη φαρμακευτική αγωγή τους παίρνουν συνένζυμο Q10, διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.

Το Q10 υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό και παίζει σημαντικό ρόλο στη μετατροπή των σακχάρων σε ενέργεια για τα κύτταρα. Μάλιστα, ο καρδιακός μυς διαθέτει μεγάλη ποσότητα Q10, η οποία όμως σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες μειώνεται στους ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή.

Η μελέτη είχε διάρκεια δύο ετών και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 420 ασθενών που είχαν πάθει καρδιακό επεισόδιο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, όσοι από αυτούς έπαιρναν 10mg συνένζυμου Q10 τη μέρα, στο τέλος της μελέτης παρουσίαζαν πολύ καλύτερη εικόνα της καρδιακής τους υγείας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Svend Mortensen, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κοπεγχάγης, «οι ασθενείς που λάμβαναν Q10 νοσηλεύθηκαν πολύ λιγότερες φορές σε σχέση με τους υπόλοιπους, καθώς η καρδιακή τους λειτουργία παρουσίασε αισθητή βελτίωση».

Για τον λόγο αυτόν, ο καθηγητής Mortensen τονίζει ότι η επιστημονική κοινότητα θα πρέπει να μελετήσει σοβαρά τη δράση του Q10 και τα οφέλη που έχει στην καρδιά, ώστε να αποτελέσει συμπληρωματική θεραπεία στους ασθενείς με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο Heart Failure 2013, το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα.

Πηγή: naftemporiki.gr

1 comment:

  1. οι Immuvit q10 θεωρώ ότι λόγω του συνενζύμου αυτού είναι οι πιο καλές πολυβιταμίνες γαι τον οργανισμό. Εχω δοκιμάσει αρκετές κ μόνο αυτές με βοήθησαν.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...